AcasăNewsGonoreea si tuberculoza fac ravagii la New York

Gonoreea si tuberculoza fac ravagii la New York

Bolile venerice sunt tot mai numeroase chiar si in Manhattan

Pare de domeniul SF-ului, dar este adevarat: in New York s-au inmultit alarmant cazurile de boli cu transmitere sexuala – gonoreea, sifilisul, HIV/SIDA, hepatita, precum si TBC-ul.

Bolile venerice sunt tot mai numeroase chiar si in Manhattan

Un studiu al Departamentului de Sanatate al administratiei SUA a dat la iveala informatii nelinistitoare pentru americani. Potrivit autoritatilor, in ultima vreme se constata o crestere alarmanta a cazurilor de boli cu transmitere sexuala (dar si  pe alte cai) in SUA, in general, si in New York, in mod special. Este vorba de boli intalnite, de regula, in statele lumii a treia, nicidecum in tara care a trimis primul om pe Luna si, in curand, si pe Marte.

Lipsa  de igiena si boli venerice

Printre bolile generate de sex neprotejat, piercing-uri, tatuaje, consum de droguri sau pur si simplu de lipsa de igiena  se numara hepatita B  si C, infectare cu chlamydia, gonoree, sifilis, HIV/SIDA sau tuberculoza (TBC). In vrerme ce in Bronx – zona atinsa grav de saracie – colcaie de-a dreptul gonoreea, chlamydia si SIDA, putin isi pot inchipui ca aceleasi boli se intalnesc si in selectul cartier Manhattan, dar si in Brooklyn.

author avatar
Arpad Dobre
419 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger