AcasăNewsGoldman Sachs i-o da pe la nas lui Isarescu

Goldman Sachs i-o da pe la nas lui Isarescu

Previziunile sumbre ale guvernatorului BNR, spulberate de analiza americanilor

Daca nici pe americani sa nu-i credem cand vine vorba de bani, atunci pe cine?! Pe bune, acum, domnule Isarescu, dumneata ce-ai face in locul nostru? Te-ai uita in gura unui guvernator matusalemic sau ai trage cu ochiul la analiza pe 2019 a bancherilor de la Goldman Sachs? Recesiunea cu care ne speria BNR mai acum doar cateva zile e numai in mintea incetosata a trogloditilor lui Mugurel. In realitate, zic specialistii de pe Wall Street, zona euro va cunoaste si anul viitor o crestere economica, iar la nivel planetar previziunile sunt si mai bune.

Previziunile sumbre ale guvernatorului BNR spulberate de analiza americanilor

E adevarat ca pe romani nu i-a bagat nimeni in seama cand s-a facut analiza lui 2019, dar ne vine greu a crede ca peste tot va fi crestere economica si numai in Romania o sa vina urgia recesiunii. Sa intram, insa, in paine.

Goldman Sachs anticipeaza pentru zona euro o crestere economica de 1,6%. Ar putea fi si mai mare, insa nou-semnatul acord pentru Brexit si revolta Italiei impotrivii politicii Bruxellesului dau emotii finantistilor din lumea intreaga. Pe state, cifrele arata astfel: Franta va avea o crestere de 1,7%, Germania de 1,9%, iar Italia de doar 0,4%. Despre Romania, nicio vorba, asa cum anticipam. Inflatia in Uniunea Europeana nu va trece de 1%, asta in timp ce GS nu se asteapta la majorarea ratei dobanzii (0,2%) de catre Banca Centrala Europeana inainte de sfarsitul lui 2019. Concluzia: euro are potential de crestere, dar riscurile pe termen scurt nu trebuie ignorate.

La nivel mondial, Goldman Sachs vede o crestere a yenului, asta pe fondul revenirii puternice a economiei chineze. Beijingul va cunoaste o crestere a PIB-ului de 6,2%, ceea ce va determina autoritatile sa faca tot posibilul pentru a se asigura ca activitatea economica a tarii nu mai incetineste.

Si alte state o vor duce bine, cred bancherii Goldman Sachs. Cresteri relativ semnificative vor mai inregistra Turcia, Rusia, Africa de Sud si Brazilia. Adica, mai multa forta pentru BRICS, ceea ce nu poate sa convinga americanilor, avertizeaza Wall Street.

America prezinta riscuri scazute…

Pentru SUA, economistii Goldman Sachs spun ca si in 2019 va exista o crestere economica, ceea ce inseamna ca riscurile unei recesiuni sunt relativ mici. Nici macar viitoarea inasprire monetara avuta in vedere de Federal Reserve nu va induce riscuri prea mari pentru pietele financiare. Dolarul va beneficia de majorarea ratei dobanzilor de catre Fed, insa este de asteptat ca un dolar prea puternic sa fie „sanctionat” de celelalte monede, ceea ce va duce la o interesanta batalie pe piata valutara.

… asa ca mai deschid o banca in Romania

Fondul american de investitii JC Flowers a achizitionat Piraeus Bank Romania, redenumind-o First Bank. Intr-o conferinta de presa, noii proprietari au dat de inteles ca sunt pregatiti sa dea asaltul la primele locuri din Top 10! In Bucuresti, vor fi 40 de sucursale First Bank, dar procesul de extindere va demara inca din primele zile ale lui 2019.

Presedinte al CA este Nicolae Danila, un bancher cu 44 de ani experienta, conectat la finantele americane inca de pe vremea cand SUA deschideau la Bucuresti prima banca din fostul bloc comunist! In planurile JC Flowers intra si Banca Romaneasca, pentru care americanii poarta negocieri cu grupul elen NBG.

Fondul JC Flowers este controlat de miliardarul american J. Christopher Flowers si are active de peste cinci miliarde de dolari.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
2.389 afisari

6 COMENTARII

  1. In fruntea Coloniei avem un antiroman declarat,nu direct dar se vede,iar in fruntea bancii centrale,nu mai pot sa-i zic nationale,a coloniei este un personaj numit acum 28 de ani de stapanii viitoarei Colonii.Din 5 in 5 ani acest guvernator general al bancii centrale este reconfirmat de,era gata sa zic de parlament,stapanii ce l-au plasat acolo,in prezent acesta ridica atat o pensie cat si salariul de la banca ce o conduce,trai nineaca,poate si din aceasta cauza la noi dobanzile sunt de 2 ori,si mai mult,mai mari decat in uie.Gubernatorul finantelor cobeste intr-una sau doua pentru ca aceasta Colonie sa intre in criza la ordin,altfel va fi dat jos,numai la pensie,cum altfel va fi stoarsa colonia si mai mult decat in prezent,ati ghicit ca printr-o noua criza fortata.

    • *…va fi dat jos numai la pensie …* ,pai deja are pensie ,si…rezista ! Cred ca va fi dat jos de mama natura ,prin selectie naturala !

      • ….va fi dat jos,numai la pensie….,m-am referit la faptul ca va ramane doar cu pensia,care este mica pe langa salariul de guvernator plus premiile ce le incaseaza de acolo.

  2. „La nivel mondial, Goldman Sachs vede o crestere a yenului, asta pe fondul revenirii puternice a economiei chineze. Beijingul va cunoaste o crestere a PIB-ului de 6,2%, ceea ce va determina autoritatile sa faca tot posibilul pentru a se asigura ca activitatea economica a tarii nu mai incetineste.” – https://lorddreadnought.livejournal.com/37272.html

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger