AcasăNewsGoldman Sachs: Germania si Franta intra in recesiune in 2012, petrolul se...

Goldman Sachs: Germania si Franta intra in recesiune in 2012, petrolul se va scumpi

Previziuni. Goldman Sachs prevesteste mari probleme economice pentru zona euro

Banca de investitii Goldman Sachs atentioneaza ca primele sase luni ale anului viitor vor fi hotaratoare pentru economia mondiala, care va fi puternic influentata de evolutia UE. Germania si Franta ar putea intra in recesiune.

Previziuni. Goldman Sachs prevesteste mari probleme economice pentru zona euro

Estimarile Goldman Sachs sunt pesimiste pe ansamblul economiei mondiale, in general, si al zonei eruo, in special. Astfel, somajul in randul tinerilor la nivelul zonei euro va ajunge la 22%. Pretul petrolului, care era de 95 de dolari/baril in ianuarie 2011, va ajunge la 120 de dolari/baril pana in ianuarie 2013. Aurul va fi la mare cautare si in anul care vine, pretul urmand sa urce de la 1.600 de dolari/ uncie in prezent la aproape 2.000 de dolari/uncie pana in decembrie 2012.

Singura veste buna o aduc producatorii de cafea, care vor sa ieftineasca marfa lor cu peste 30% in 2012.  Goldman Sachs avertizeaza ca bancile din zona euro se vor confrunta cu mari probleme, ceea ce se va repercuta si asupra tarilor dezvoltate ale zonei, iar Franta si Germania vor inregistra un recul al dezoltarii economice.

author avatar
Arpad Dobre
225 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger