AcasăNewsGoi pusca la Facebook

Goi pusca la Facebook

Manifest impotriva cenzurii sfarcului

Protest  cu mameloane din plastic in fata sediului companiei din New York: aproape 100 de oameni s-au intins goi pe asfalt, denuntand cenzura privind nuditatea artistica pe care Facebook o foloseste pe reteaua social media si pe Instagram.

Manifest impotriva cenzurii sfarcului

Manifestatia, numita #wethenipple, a avut loc in apropierea statiei de metrou Astor Place din Manhattan si a fost organizata de controversatul artist si fotograf american Spencer Tunick, deja celebru pentru imagini cu multimi care pozeaza nud, si National Coalition Against Censorship (NCAC).  La manifestatie au participat si membre ale grupului activist Grab Them By The Ballot,   grup care a fost cenzurat dupa ce a publicat pe Facebook nuduri artistice ale unor femei. „Stim ca exista momente in care oamenii ar vrea sa publice imagini nud care sunt artistice sau de natura creativa, dar, din diverse motive, nu permitem nuditatea pe Instagram”, se arata in ghidul Instagram. O interdictie „pentru ca unii oameni din comunitatea noastra pot fi sensibili la acest tip de continut”, se justifica Facebook, care insa permite fotografii cu femei care alapteaza.

NEW YORK NY JUNE 02 EDITORS NOTE This image contains partial nudity People are directed by artist Spencer Tunick to pose nude holding cut outs of nipples during a photo shoot on June 2 2019 in New York City Spencer Tunick staged his photo shoot in front of the Facebook building in Manhattan to protest Facebook and Instagrams ban on showing the female nipple on their social media platforms Tunic says that the ban hurts fine artists who use nudity in their artwork Photo by Stephanie KeithGetty Images

“Problema este ca social media este locul unde multi artisti impartasesc munca lor, iar Instagram este cea mai populara platforma. Este o ipocrizie, Instagram si Facebook permit fotografii cu sfarcurile barbatilor, dar le cenzureaza pe cele ale femeilor. Este un avertisment pentru generatiile viitoare ale artistilor fotografi”, a spus Dawn Roberston, fondatoarea  Grab Them By The Ballot. „Facebook sau Instagram nu are motiv sa cenzureze acest videoclip sau sa il blocheze”, a publicat Tunick pe Instagram, alaturi de un clip al sesiunii foto. Artistul a realizat peste 120 de fotografii nud in spatii publice din intreaga lume, iar  cel mai recent a adunat 500 de persoane intr-o parcare din Melbourne.

author avatar
Andrei Coman
1.387 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger