AcasăNewsGiuliani, desant în Ucraina

Giuliani, desant în Ucraina

FILE -- Rudy Giuliani, President Donald Trump's personal lawyer, on the South Lawn of the White House, in Washington, May 30, 2018. Interviews with two Ukrainian oligarchs — Dmitry Firtash and Ihor Kolomoisky — as well as with several other people with knowledge of Giuliani’s dealings, point to a new dimension to his exertions on behalf of his client, President Donald Trump. (Doug Mills/The New York Times)

În plină anchetă de destituire, avocatul lui Trump s-a deplasat în Ucraina. ”Ca orice avocat bun, adun dovezi pentru a-mi apăra clientul de acuzaţiile false”, a spus  fostul primar al New York-ului, după ce s-a „documentat” la Kiev.

Giuliani s-a întâlnit cu foşti procurori ucraineni  între care predecesorul lui Lutsenko, Viktor Şokin, dar şi  Konstantin Kulik. Cei doi, confruntaţi cu acuzaţii de corupţie, ar fi susținut afirmații nefondate despre fostul vicepreședinte Joe Biden și fiul său, Hunter, în încercarea de a-i compromite. Rudy Giuliani se află în centrul dosarului ucrainean, care a provocat la sfârşitul lunii septembrie deschiderea de către democraţi a unei proceduri de destituire în Camera Reprezentanţilor.Şi nu a fost singura călătorie, Giuliani a ajuns şi la Budapesta, unde s-a întîlnit cu fostul procuror Iuri Luţenko, demis de preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelinski. Luţenko, implicat în cazul liderului de la Casa Albă, susţinea că fiul lui Biden a primit un milion de dolari de la compania ucraineană Burisma. Trump l-ar fi lăudat pe Luţenko (şi s-a opus demiterii lui) pentru că a deschis subiectul declanşarii unei anchete penale împotriva familiei Biden. La rândul său, Giuliani i-a solicitat procurorului să înceapă o anchetă împotriva lui Joe şi Hunter Biden. A doua fază a anchetei pentru destituire împotriva lui Trump început miercuri în Comisia Juridică din Camera Reprezentanţilor, congresmenii urmând să consulte public specialişti în legătură cu cadrul constituţional pentru paşii de urmat. Democraţii susţin că Trump ar fi condiţionat o întâlnire la Casa Albă cu preşedintele Volodimir Zelenski şi un ajutor de aproape 400 de milioane de dolari de un anunţ al Ucrainei privind deschiderea unei investigaţii de corupţie împotriva lui Biden.

author avatar
Andrei Coman
305 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger