AcasăNewsGirafa de la Antipa a fost repusa in drepturi

Girafa de la Antipa a fost repusa in drepturi

Girafa de la Antipa a fost restaurata si reamplasata, ieri, in fata muzeului bucurestean, la doua saptamani dupa ce a fost vandalizata.

Muncitorii au scos cu grija din camion girafa refacuta

Spre deliciul vizitatorilor, in special al copiilor, in curand in fata Muzeului Antipa vor fi expuse noi mulaje, ce vor reprezenta diverse specii din fauna Romaniei. Printre primele se va numara cel al mamutului „Deinotherium gigantissimum”, fala muzeului, ce va fi reconstituit complet.

Amplasarea a avut loc dis-de-dimineata

Scheletul descoperit in 1890, in Vaslui, este expus in sala centrala fiind cea mai valoroasa piesa din patrimoniul acestuia. Dumitru Murariu, directorul Muzeului Antipa, a declarat ca in urma distrugerii girafei, iubitorii au reactionat si au donat bani pentru refacerea ei. Insa Artex Services a reparat-o gratuit, astfel ca din banii stransi se vor realiza viitoarele mulaje. Spatiul din fata muzeului va fi populat cu modele dupa „capra neagra, rasul, cerbul carpatin si chiar zimbrul, reintrodus in fauna tarii”, a spus Murariu.

Gata sa-i primeasca pe viitorii vizitatori

Girafa a fost, in urma cu un an, promotorul campaniei „Muzeul Antipa… invadeaza mediul urban”, si promova redeschiderii edificiului dupa modernizare, ce a avut loc la 17 septembrie 2011. Politia inca nu a prins pe cei vinovati de distrugere, insa Murariu a anuntat ca deja a fost instalata o camera video de supraveghere.

author avatar
Manuela Golea
1.270 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger