AcasăNewsGinerele lui Vasile Blaga, propus pentru arestare preventiva

Ginerele lui Vasile Blaga, propus pentru arestare preventiva

Afaceristul Ionut Rudeanu, ginerele copresedintelui Partidului National Liberal, Vasile Blaga, este dus la Curtea de Apel Bucuresti.

Rudeanu va fi prezentat magistratilor cu propunere de arestare preventiva. Procurorii de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti l-au retinut joi seara pe Rudeanu, pentru 24 de ore, acuzandu-l de evaziune fiscala.

Conform oamenilor legii, afaceristul, patronul unei firme specializata in oferirea de servicii de protectie si paza, a prejudiciat statul cu peste 500.000 de euro. Rudeanu este acuzat ca a incheiat mai multe contracte fictive pentru a nu plati taxe si impozite catre bugetul de stat.

Medic stomatolog de profesie, Ionut Rudeanu si-a deschis firma de protectie si paza in 2009, iar in perioada 2010-2011 si-a crescut enorm cifra de afaceri, desi Romania era intr-o criza economica severa.

De asemenea, se stie ca Rudeanu a obtinut mai multe contracte cu statul, firma sa asigurand paza la numerose institutii publice precum Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale Romane, Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane, Primaria Municipiului Hunedoara sau Directia Generala a Finantelor Publice Hunedoara. De altfel, sediul central al firmei se afla la Deva, resedinta a judetului Hunedoara.

author avatar
Cristi Ionita
98 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger