AcasăNewsGinerele lui Vasile Blaga, arestat pentru 30 de zile

Ginerele lui Vasile Blaga, arestat pentru 30 de zile

sursa foto: hunedoaramea.ro

Magistratii de la Tribunalul Bucuresti au decis, vineri, arestarea preventiva pentru 30 de zile a lui Ionut Rudeanu, ginerele copresedintelui Partidului National Liberal Vasile Blaga.

sursa foto: hunedoaramea.ro

Patron al unei firme ce ofera servicii de protectie si paza, Ionut Rudeanu este acuzat ca a inregistrat mai multe contracte fictive in contabilitatea firmei si a prejudiciat statul cu aproape 600.000 de euro.

Ginerele copresedintelui Partidului National Liberal, Vasile Blaga, Ionut Rudeanu a intrat in atentia procurorilor dupa ce si-a crescut cifra de afaceri de 341 de ori, in 2010 si 2011, desi in perioada respectiva Romania se afla in plina criza economica.

De altfel, Rudeanu este acuzat ca a inceput sa comita evaziunea fiscala din 2010, de cand a si inceput sa puna mana mai multe contracte cu statul.
Interesant este ca, desi Vasile Blaga sustine ca nu a avut nicio implicare in afacerea ginerelui sau, mai multi proprietari ai unor agentii de profil sustin ca au fost abordati de Blaga in speranta ca acestia vor sustine firma ginerelui sau.

author avatar
Cristi Ionita
113 afisari
Zenville

Ultimele știri

Incident la metrou, în Capitală! Metrorex: „A fost raportată o urgență medicală”

Un incident a avut loc, vineri, la metrou, în București, circulaţia trenurilor fiind afectată temporar între Râul Doamnei şi Romancierilor, pe firul 1. S-a...

Umblă magazinele cu puiul vopsit? Cum putem verifica, la vitrină, dacă produsul a fost crescut natural

Aproape că s-a declanşat un scandal naţional după ce Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, a avertizat într-un mesaj transmis miercuri...
proger