AcasăNewsGinerele lui Blaga, evaziune fiscala de 600.000 de euro

Ginerele lui Blaga, evaziune fiscala de 600.000 de euro

Ginerele liderului PNL Vasile Blaga a intrat si el in malaxorul organelor de ancheta, intr-un dosar de evaziune fiscala cu un prejudiciu de 600.000 de euro. Andrei Ioan Rudeanu a fost ridicat de anchetatori si dus la audieri.

De profesie stomatolog, Andrei Ioan Rudeanu este pasionat de raliurile de masini, dar si un impatimit al contractelor cu statul spre nemultimirea socrului Vasile Blaga

In acest caz, politistii au facut, ieri dimineata, perchezitii in Bucuresti si Hunedoara, in dosar fiind vizate cinci firme de paza, printre care si cea a lui Andrei Rudeanu.

Tranzactii fictive

Vasile Blaga

„Din investigatii a reiesit faptul ca, in scopul sustragerii de la plata taxelor si impozitelor catre bugetul de stat, reprezentantii unei companii specializate in prestari de servicii de paza ar fi creat un circuit infractional, format din mai multe societati comerciale, prin care ar fi fost evidentiate tranzactii fictive”, arata Politia Romana. Compania in cauza este Axis Corporate Security, detinuta de ginerele copresedintelui PNL Vasile Blaga. In contabilitatea firmei ar fi fost inregistrate achizitii fictive de servicii, bugetul de stat fiind astfel prejudiciat cu aproximativ 600.000 de euro.

Abonat la contracte cu statul

Agathe Blaga, fiica liderului PNL Vasile Blaga si sotia lui Ioan Rudeanu

Infiintata in anul 2009, Axis Corporate Security este o companie care actioneaza in domeniul securitatii private si ai carei specialisti sunt recrutati din agentiile publice, private sau guvernamentale. In 2012, firma a castigat si contractul de paza a unitatilor miniere din Valea Jiului, iar presa a relatat ca societatea a fost sanctionata de mai multe ori de Inspectoratul Teritorial de Munca Hunedoara, pentru ca nu si-a respectat obligatiile fata de angajatii care se ocupa cu paza unitatilor miniere. De asemenea, firma lui Rudeanu a castigat contracte cu Directia Regionala de Drumuri si Poduri Timisoara, pentru paza unor poduri aflate in patrimoniul regiei. Urmare a criticilor la adresa lui Vasile Blaga, firma Axis Corporate Security a renuntat la contractul cu CNADNR. Dar si Vasile Blaga a renuntat, cel putin asa a declarat in spatiul public, la orice relatie cu ginerele sau. „Ginerii nu ti-i alegi. I-am spus-o foarte clar, mai ales dupa ultima isprava, cea cu Timisoara, cand a luat un contract de 200.000 lei pentru paza, sau nu stiu ce: nu mai are ce cauta in casa mea. Ar putea sta in banca lui, ca are destul de lucru”, a comentat Vasile Blaga apetenta ginerelui pentru contractele cu statul. De profesie stomatolog, Ioan Rudeanu s-a casatorit in iunie 2008 cu Agathe Blaga, fiica lui Vasile Blaga, despre care spunea ca o cunoaste din 1999 si ca a fost „dragoste la prima vedere”.

Joia neagra pentru Blaga

Pe langa faptul ca ginerele sau a fost luat pe sus de procurori, Vasile Blaga a mai primit o lovitura tot din zona Justitiei. Subalternii Laurei Codruta Kovesi sunt pe ultima suta de metri in punerea sub acuzare a lui Vasile Blaga in dosarul lui Darius Valcov. DNA l-a trimis, ieri, pe Valcov in judecata, iar, potrivit rechizitoriului, copresedintele PNL Vasile Blaga pare fara scapare. In actul de sesizare al instantei supreme se arata ca fostul ministru al Finantelor Publice il acuza pe Vasile Blaga ca ar fi fost, de fapt, cel care s-a asigurat ca Tehnologica Radion va castiga licitatiile pentru acele lucrari.

 

author avatar
Andrei Coman
1.448 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger