AcasăNewsGinerele lui Basescu, noi acuzatii in cazul santajului de 4 milioane de...

Ginerele lui Basescu, noi acuzatii in cazul santajului de 4 milioane de euro

Radu Pricop (foto) l-ar fi ajutat pe Sergiu Lucinschi sa-l santajeze pe afaceristul Alexandru Horpos

Cercetarile in cazul ginerelui lui Traian Basescu au fost extinse de procurorii DNA, in consecinta Radu Pricop fiind acuzat acum si de instigare la fals in declaratii, dupa ce l-a sfatuit pe Sergiu Luncinschi sa incheie un contract notarial fictiv.

Radu Pricop (foto) l-ar fi ajutat pe Sergiu Lucinschi sa-l santajeze pe afaceristul Alexandru Horpos

Radu Pricop a fost audiat, ieri, la DNA si a aluat la cunosstinta de noile acuzatii. In urma cu doua zile, anchetatorii au extins urmarirea penala si pe numele lui Sergiu Lucinschi, pentru fals in declaratii si participatie improprie in forma instigarii, la infractiunea de fals intelectual.

Instigare la fals

Conform DNA, in perioada decembrie 2014 – martie 2015, Radu Pricop, in contextul unor discutii, i-a oferit fiului fostului presedinte al Republicii Moldova, Sergiu Lucinschi, ca solutie pentru obtinerea unei sume de doua milioane de euro de la un om de afaceri, incheierea cu acesta din urma a unui contract de imprumut. Astfel, Sergiu Lucinschi trebuia sa declare, in mod nereal, in fata unui notar public ca, in perioada 2008-2010, i-ar fi imprumutat unui om de afaceri suma de doua milioane de euro. „Prin aceasta conduita, inculpatul Pricop Radu Petru l-a instigat pe celalalt inculpat (Sergiu Lucinschi – n.r.) sa comita infractiunea de fals in declaratii, consumata la 17 martie, cu ocazia incheierii contractului respectiv”, precizeaza DNA. Sergiu Lucinschi  l-ar fi santajat pe omul de afaceri Alexandru Horpos, patronul firmei SC Straco Group, cu complicitatea procurorului Remus Jurj si a avocatului Radu Pricop, pentru a-l determina sa-i dea 4.000.000 de euro, pentru a-si retrage o plangere penala depusa la DIICOT. Radu Pricop l-a sprijinit in activitatea infractionala pe Sergiu Lucinschi, prin redactarea, in anul 2013, a plangerii penale care face obiectul unui dosar penal si prin formularea ulterioara (decembrie 2014-martie 2015) a mai multor solutii nelegale, pentru remiterea sumei de 4.000.000 euro catre Sergiu Lucinschi, inclusiv cea privind recunoasterea unei datorii fictive, care a fost acceptata de omul de afaceri, ”sub imperiul constrangerilor repetate”.

 

author avatar
Andrei Coman
158 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger