AcasăNewsGinerele lui Basescu, audiat la DNA. Procurorii au extins urmarirea penala!

Ginerele lui Basescu, audiat la DNA. Procurorii au extins urmarirea penala!

sursa foto: dcnews.ro

Radu Pricop, ginerele fostului presedinte al Romaniei, Traian Basescu, a fost audiat, miercuri, la sediul din Bucuresti al Directiei Nationale Anticoruptie.

sursa foto: dcnews.ro

Radu Pricop este personaj principal al unui dosar in care oamenii legii il acuzau, initial, de complicitate la santaj. Concret, procurorii sustin ca Radu Pricop, avocat in cadrul Baroului Bucuresti, i-a oferit posibilitatea lui Sergiu Lucinschi, fiul fostului presedinte al Republicii Moldova, Petru Lucinschi, sa-si santajeze un partener de afaceri.

Sergiu Lucinschi dorea sa obtina patru milioane de euro de la partenerul sau de afaceri, iar Radu Pricop i-a transmis cum sa actioneze pentru ca afacerea sa para legala. Astfel, ginerele lui Traian Basescu i-a pus la dispozitie lui Sergiu Lucinschi documentele necesare pentru ca actiunea de santaj sa para, de fapt, o incercare a lui Lucinschi de recuperare a unei datorii mai vechi.

Dupa audierile de miercuri, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au decis sa extinda efectuarea urmaririi penale fata de Radu Pricop, acuzandu-l pe acesta si de instigare la fals in declaratii. Radu Pricop se afla sub control judiciar incepand din 3 aprilie.

author avatar
Cristi Ionita
90 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger