AcasăNewsGinecolog acuzat ca nu a ingrijit o gravida al carei fat a...

Ginecolog acuzat ca nu a ingrijit o gravida al carei fat a murit in pantece

Un medic ginecolog din Drobeta Turnu Severin este acuzat ca nu a ingrijit corespunzator o gravida al carei fat a murit in pantece dupa 34 de saptamani de sarcina.

Femeia gravida in varsta de 24 de ani l-a contactat, luni seara, pe medicul ginecolog Dumitru Patrascu, la care se prezentase pe perioada sarcinii, acuzand dureri, acesta constatand, in urma unui control, ca fatul era mort. Gravida a fost trimisa la Maternitatea din Drobeta Turnu Severin, unde a ramas internata.

Una dintre matusile tinerei sustine ca medicul nu i-a facut perfuzii si nu s-a ocupat de pacienta, lasand-o sa elimine fatul pe cale naturala, fapt ce i-ar fi pus tinerei viata in pericol. „In decembrie, i-a spus ca bebelusul se dezvolta normal, nu sunt probleme. Ieri (n.r. – luni), pe la 17.00, i-a zis ca este mort de o saptamana. Fata sangera si avea contractii. I-a spus sa vina la maternitate, ca el vine dimineata si se ocupa de ea, numai ca de dimineata nu a venit. Nu s-a ocupat de ea, ca a fost in evidenta lui de cand a ramas insarcinata. Trebuia sa vina sa ii dea ajutor, sa ii faca perfuzii, nu sa o lase 2 -3 zile, ca se pot intampla atatea!”, a declarat femeia.

Purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean din Drobeta Turnu Severin, Elena Bololoi, a declarat ca gravida a fost internata la maternitatea unitatii medicale si a primit ingrijiri, dar nu era necesara o interventie chirurgicala pentru eliminarea fatului mort. A fost preluata de medicul curant, s-a decis urmarirea ei in continuare pana va naste pe cale naturala”, a spus Bololoi.

In replica, medicul ginecolog Dumitru Patrascu a declarat ca dupa ce a constatat ca fatul este mort in pantece a actionat conform procedurilor. „Se asteapta cel putin zece – 15 zile in ideea in care sa se declanseze travaliu spontan. A facut un control in august si altul in noiembrie. Se indrepta spre noua luni si avea doua controale. Moartea copilului se putea intampla oricand, se putea intampla un nod de cordon. Ea a facut o deplasare la Calafat si putea sa se intoarca copilul”, a spus dr Patrascu.

Pentru ca medicii de la maternitatea din Drobeta Turnu Severin nu i-au permis gravidei transferarea cu o ambulanta la Craiova, femeia a plecat din spital, fara acordul medicilor, marti dupa-amiaza, la o clinica din Craiova, unde medicii sa o ajute sa elimine fatul mort pe care il poarta in pantece. Tanara a ajuns, marti, in jurul orei 18.00, la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Craiova cu o sarcina de aproape 35 de saptamani, sustinand ca a pierdut fatul intrucat la Spitalul din Drobeta Turnu Severin medicii au refuzat sa-i faca operatie de cezariana pentru ca nu le-a dat bani.

„Tanara s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgente fara sa prezinte documentele medicale din care sa reiasa evolutia sarcinii, ea afirmand ca nu a fost atenta cu sarcina ei si nu a putut preciza cand nu a mai simtit miscarile fatului. In urma examinarii, medicul a decis ca pacienta sa fie internata la Sectia Obstetrica Ginecologie, unde va fi monitorizata si investigata suplimentar si, cel mai probabil, se va proceda la declansarea naturala a expulziei fatului” , a declarat dr. Cristina Geormaneanu.

Medicii de la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Craiova au declarat ca pacienta nu necesita o operatie de cezariana intrucat acest tip de interventie i-ar punte in pericol sanatatea.

author avatar
Ciprian Purice
1.033 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger