AcasăNewsGigi Becali, trimis în judecată. Omul de afaceri, acuzat de fraudă la...

Gigi Becali, trimis în judecată. Omul de afaceri, acuzat de fraudă la vot

Începutul de an nu vine cu vești tocmai bune pentru omul de afaceri, cunoscut pentru apropierea sa de Biserică, nu doar de sfera „sportului rege”, fotbalul. „Latifundiarul din Pipera” va ajunge din nou în fața judecătorilor.

George Becali a fost trimis în judecată pentru fraudă la vot, potrivit gândul.ro. Și asta după ce a votat – fără a avea acest drept – la Referendumul pentru redefinirea familiei în Constituție, în urmă cu peste patru ani, și anume în 2018. E vorba despre referendumul privind „familia tradițională”, cum a mai fost el denumit în spațiul public.

Dosarul, deschis la Judecătoria Buftea

Dosarul a fost deschis la Judecătoria Buftea, iar omul de afaceri a fost trimis în judecată marți, 3 ianuarie, pentru ”fraudă la vot (art.387 NCP) alin.1 lit. a cu aplicare art. 41 alin.1 C pen”.

George Becali, cunoscut în spațiul public mai degrabă drept Gigi Becali, a fost condamnat, definitiv, de două ori. Iar în anul 2013 a primit pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a alege și de a fi ales ”pe o durata de 5 ani după executarea pedepsei principale”, amintește sursa citată.

În ciuda acestui aspect, în data de 6 octombrie 2018 afaceristul ar fi trecut cu vederea peste această pedeapsă complementară, mergând la o secție de votare din Voluntari.

author avatar
Andrei Coman