AcasăNewsGigi Becali, transferat in SECRET din penitenciarul Rahova!

Gigi Becali, transferat in SECRET din penitenciarul Rahova!

Gigi Becali a fost transferat in secret, luni noapte, de la Penitenciarul Rahova la Penitenciarul Jilava, desi luni se anuntase ca mutarea lui va fi amanata.

In timp ce avocatii latifundiarului sustin ca nu au stiut nimic despre acest transfer, reprezentantii penitenciarelor spun ca masura este absolut normala.

„Procedura e exacta cea stabilita de regulamente. Daca detinutul – in cazul de fata Becali – este clasificat intr-un regim de executare a pedepsei si a depasit perioada de carantina, se va alege penitenciarul si va fi transferat acolo. Sunt destule cazuri in care se face transferul detinutilor si ziua, si noaptea. Criteriile tin de planificarea curselor”, a declarat Sorin Dumitrascu, liderul Federatiei Sindicatelor din Penitenciare, citat de rtv.net.

Pe de alta parte, avocata Paula Iacob este contrariata de acesta masura: „Avocatii au avut dreptul la aparare stirbit din cauza acestei manii a secretului, de parca sarea in aer si Rahova, si Jilava”.

Gigi Becali a stat 21 de zile in carantina la penitenciarul Rahova si urma sa fie transferat luni la Penitenciarul Jilava, dar mutarea fusese amanata, dupa ce finantatorul Stelei a contestat decizia inchisorii de a-l plasa in regim de detentie semideschis.

Becali este condamnat la trei ani de inchisoare cu executare in dosarul transferului ilegal de terenuri cu MApN. Totodata, el a mai primit o pedeapsa cu inchisoarea de trei ani si in dosarul Valiza si cel mai probabil pedepsele vor fi contopite. De asemenea, Gigi Becali a facut o cerere de intrerupere a pedepsei pentru o perioada de trei luni.

author avatar
Alina Costache
746 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger