AcasăNewsGigi Becali ar putea scapa de inchisoare! Legea amnistierii votata IN SECRET...

Gigi Becali ar putea scapa de inchisoare! Legea amnistierii votata IN SECRET de deputatii juristi!

Proiectul de lege privind aministierea, propus de deputatii Nicolae Paun si Madalin Voicu, a fost amendat luni noaptea, in secret, de catre deputatii juristi. Astfel, in timpul sedintei Comisiei Juridice, unde se discuta legea lobby-ului, o parte dintre membrii comisiei s-au intalnit separat, intr-o alta sala, si au amendat legea amnistiei.

Comisia juridica a adoptat luni seara proiectul privind amnistierea si gratierea unor pedepse,  raportul favorabil cu amendamente urmand sa fie supus marti votului in plenul Camerei Deputatilor, for decizional la acest act normativ.

Proiectul initiat de catre deputatii Madalin Voicu si Nicolae Paun a fost analizat in Comisia juridica, fiind adoptate o serie de amendamente luni seara, desi la lucrarile comisiei au participat un sfert din totalul de 27 de membri.

Conform unor surse parlamentare, urmare a amendamentelor adoptate de comisie, proiectul prevede amnistierea infractiunilor pedepsite cu inchisoare de pana la sase ani, dar si gratierea pedepselor cu inchisoarea de pana la sapte ani, informeaza realitatea.net. Termenele initiale erau de pana la patru ani pentru amnistie si de sapte ani pentru gratiere.

Acest proiect de lege a fost respins in luna mai de Senat si va intra la vot in plenul de marti al Camerei, care este forul decizional.

Printre beneficiarii legii se numara fostul premier Adrian Nastase, pentru care s-ar inlatura interdictia prin care nu are voie sa ocupe o functie publica timp de doi ani, dar si Gigi Becali.

author avatar
Alina Costache
450 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger