AcasăJUSTIȚIEGigi Becali a scăpat de condamnare! Ce dosar "greu" îl amenința pe...

Gigi Becali a scăpat de condamnare! Ce dosar „greu” îl amenința pe patronul FCSB

gigi becali

Gigi Becali a reuşit să iasă basma-curată dintr-un dosar în care avea mari emoţii. A scăpat, deocamdată, pentru că decizia nu este definitivă.

Patronul FCSB a scăpat de condamnare în cazul votului pe care l-a dat în 2018 la Referendumul pentru redefinirea familiei.

Faptele s-ar prescris

Decizia instanței de a constata prescrierea faptelor a venit astăzi, într-un dosar trimis în instanță în urmă cu ceva mai mult de 10 luni. Procurorii pot depune recurs, dar este puțin probabil să se întâmple.

Soluția pe scurt: „Completul pentru dezlegarea unui chestiuni de drept în materie penală, încetează procesul penal cu privire la inculpatul Becali George, trimis în judecată pentru fraudă la vot, în stare de recidivă, prev. de art. 387 alin. 1 lit. a C.p., cu aplic. art. 41 alin. 1 C.p, ca urmare a intervenției prescripției răspunderii penale(faptă din 06.10.2018)”.

Nu avea drept să voteze

Gigi Becali a fost trimis în judecată pentru fraudă la vot, după ce a pus ștampila pe buletin la Referendumul pentru redefinirea familiei în Constituție, în anul 2018, fără a avea acest drept.

„Chiar dacă sunt 40 de grade afară, merg să votez. Și în patru labe merg la referendum. E cea mai mare acțiune din România în ultimii ani.

E mai important decât toate războaiele. Depinde viitorul neamului, al copiilor și al nepoților”, spunea, în 2018, omul de afaceri.

Referendumul nu a fost validat din cauza perticipării insuficiente a electoratului la scrutin, care era de minimum 30%.

author avatar
Andrei Ștefan
404 afisari

1 COMENTARIU

  1. Codul penal interzice „dreptul de a alege”, deci, drept de vot la „alegerile” generale, locale, europarlamentare, referendumul nu intra in aceasta categorie (e dreptul de consultare a cetatenilor cu drept de vot cu privire la o probema nationala).

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger