AcasăNewsGigantul American AT&T cumpara Direct TV cu 49 miliarde de dolari

Gigantul American AT&T cumpara Direct TV cu 49 miliarde de dolari

Achizitia Direct TV de catre AT&T va reprezenta o noua fuziune gigant in industria de telecomunicatii

AT&T a anuntat ca va achizitiona DirecTV cu 49 miliarde dolari, creandu-se astfel un nou gigant operator de telecomunicatii si televiziune. AT&T ar castiga  20 de milioane de abonati din SUA ai DirecTV, sporindu-si capacitatea de a oferi servicii de telefonie, internet de mare viteza si de televiziune cu plata.

Achizitia Direct TV de catre AT&T va reprezenta o noua fuziune gigant in industria de telecomunicatii

Oferta AT&T trebuie sa fie aprobata de catre autoritatile federale de reglementare.
AT&T  a motivat ca vor exista beneficii strategice generale daca va cumpara al doilea cel mai mare furnizor de servicii de televiziune cu plata din SUA, avand o mai mare putere de achizitie asupra drepturilor de televizare si reducand astfel costurile fragmentate de achizitie a licentelor. Ca al doilea cel mai mare operator wireless din SUA, ar putea folosi noua sa accesiune in industria de televiziune cu plata pentru a aduce noilor sai clienti servicii de telefonie mobila. AT&T a mai anuntat ca se asteapta sa finalizeze tranzactia in maxim 12 luni, informeaza hdsatelit
Conform companiei, tranzactia ar „indeplini o viziune pe care am avut-o de cativa ani, mai exact sa oferim continut premium mai ieftin, fiindca va fi accesat de mai multi abonati, diminuandu-se astfel costurile de achizitie a drepturilor de televizare per abonat”.
AT&T a mai anuntat ca se va oferi voluntar sa implementeze servicii de internet de mare viteza pentru 15 de milioane de case din zonele rurale, in termen de patru ani, in cazul in care tranzactia va fi aprobata, castigand astfel sustinerea celor care nu beneficiaza de internet de mare viteza, necesar pentru accesarea unor servicii precum Netflix sau Hulu,  populare in SUA.

author avatar
Catalin Dumitrescu
135 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger