AcasăNewsGica Popescu, spune sincer, unde candidezi?!

Gica Popescu, spune sincer, unde candidezi?!

Planuri faraonice si promisiuni desarte. „Baciul” invata sa minta frumos

Daca te uiti in gura lui, nici nu zici ca a fost fotbalist. Juri ca-i os de politician si inca unul uns cu toate alifiile. Si poate ca asta si isi doreste Gica Popescu – sa ajunga in varful politicii romanesti. Deocamdata, a imprumutat doar discursul alesilor, unul in care promisiunile si planurile faraonice sunt aruncate de-a valma intr-un scenariu de basm.

Planuri faraonice si promisiuni desarte Baciul invata sa minta frumos

Unii ar spune ca-i un pic cam tarziu pentru europarlamentare, dar, cum Romania e tara tuturor posibilitatilor, nu ar trebui sa mire pe nimeni daca numele „Baciului” va fi strecurat in josul listei vreunui partid la alegerile din acest an. E prea frumos discursul olteanului ca sa ramana un simplu consilier pentru organizarea Euro 2020! La cum si-a construit imaginea, Popescu in mod cert urmareste tinte mult mai inalte decat supervizarea unor lucrari la niste stadioane si o cale ferata.

Mai ceva ca Basescu, in anii 2000

Cand a castigat Primaria Capitalei, Traian Basescu promitea sa faca din Bucuresti un oras cum nu-s multe pe lume. Intrati deja in 2019, romanii afla din gura lui Gica Popescu fix ce vor sa auda – autostrazi, trenuri, stadioane, avioane. Laser, frate! „Sa-ti dau o veste buna”, i s-a adresat fostul international moderatului ce-l invitase la DigiSport sa-si faca in mod gratuit campanie. Marea veste: „Suntem aproape de a obtine autorizatia de constructie a liniei ferate care sa lege Otopeniul de Gara de Nord! Lucrurile sunt in regula si cu PUZ-ul si cu tot. Pe durata acestui an, 2019, vor incepe lucrarile, care vor dura opt luni. Exista deja si traseul, exista si proiectul. Va exista un tren suprateran la Bucuresti! Pot spune ca vom merge la Euro cu trenul! Cel mai tarziu, in mai 2020 lucrarea va fi gata”. Pac-pac, ne-a ciuruit! In trei cuvinte, „Baciul” a mintit de patru ori, dar ce mai conteaza ca opt luni de-acum incolo inseamna „mai 2020”. Cel mai tarziu, da?!

Baietii si-au facut rost si de un PUZ, au obtinut si AC, e sarbatoare. Bai, dar un WC v-ati tras? Ca la cum v-ati miscat pana acum cu pregatirile, o sa va cam pardon in el de Euro 2020!

Altfel, sa bem, sa ne veselim ca avem si de ce, zice Popescu: „Pentru acest Euro 2020, noi trebuie sa avem mai multe posibilitati de a duce oamenii de la aeroport la Bucuresti. Deci, vor fi si autobuze”. Pai sa mai spuna careva vreo mizerie de doamna Firea! Stia primarul de ce a umplut Capitala de otokare turcesti.

Tren suprateran. Si subteran. Si de mare viteza!

Si da-i, si lupta, conu’ Gica a rezolvat si infrastructura feroviara din Romania. „Cand isi vor lua bagajele din aeroport, suporterii care vin la Bucuresti trebuie sa aiba la dispozitie mijloace de transport similare cu alte tari dezvoltate. Asa ca vor putea pleca de acolo cu trenul, cu autobuzele, mai putin cu metroul. Dar, sunt multe aeroporturi din Europa care nu au metrou. Legat de tren, acesta va fi suprateran, vor exista si doua statii, dupa care va fi normal, sub pamant. Se va ajunge foarte repede de la Otopeni in gara centrala. Estimesc ca in vreo 16 minute”.

Incurajat de promisiunile facute, viitorul om politic Gica Popescu si-a luat viteza. Gata, ne paste bunastarea, doar sa nu ni se aplece de la atata dezvoltare. Stadioanele promise pentru Euro 2020 sunt ca si rezolvate, chiar daca la niciunul n-au inceput lucrarile. „Niciunul nu va fi gata 100%. Vor fi 99%, vor fi 98, hai, 95%, dar echipele se vor putea antrena. Eu am preluat conducerea acestui proiect anul trecut, dar 2018 suntem la turatie maxima. Imi pare rau ca s-au pierdut patru ani, in care se puteau face lucruri…”.

Atacam „mondialul” din 2030

Dupa subtilul atac la adresa predecesorilor, portretul parlamentarului de Calafat incepe sa se contureze. Iar cu viziunea „CM 2030”, electoratul a fost cucerit. „Romania, Bulgaria, Grecia si Serbia doresc organizarea Campionatului Mondial din 2030. Nu, Romania nu trebuie sa faca 14 stadioane si nu stiu cate autostrazi! Toate tarile trebuie sa faca asta. Va fi o intalnire in martie, la Sofia, iar fiecare tara va decide cate stadioane va face. Dupa aceea, trebuie acordul Parlamentului din fiecare tara. Un astfel de proiect costa sute de milioane si trebuie aprobari. S-ar putea ca un Campionat Mondial sa fie singura sansa de a construi autostrazi”.

Ei, cum suna asta? Ce n-au reusit alde Basescu, Berceanu, Blaga si alti „grei” perindati pe la Transporturi, garanteaza Gica Popescu. Romania va avea autostrazi in 2030. Fotbalul ne mai salveaza!

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
1.444 afisari

2 COMENTARII

  1. Deci România nu a făcut infrastructura și nu are decât un stadion pt o grupa la CE din 20 20 și vreți CM? Mai bine vb de nunta lui Dracnea sau de ce au ouăle teleomeltene insecticid.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger