AcasăNewsGica Popescu, Gigi Netoiu si Jean Padureanu, recompensati cu „suspendare” pentru colaborarea...

Gica Popescu, Gigi Netoiu si Jean Padureanu, recompensati cu „suspendare” pentru colaborarea cu DNA!

Zornaitul de catuse cutremura intreaga lume a fotbalului. Iar opinia publica, in care microbistii au o pondere deloc de neglijat, este socata de intorsatura neasteptata din „Dosarul Transferurilor”. Unde, caz fara precedent in astfel de spete complexe, dupa o achitare pe linie, la urmatorul termen s-au dat condamnari grele.

Gica Popescu este cel care a comis greseala care a relansat ancheta DNA

Membrii lotului miliardarilor din fotbal sunt la randul lor bulversati de decizia magistratilor. Atat de neasteptatele pedepse primite, dar mai ales de „linia rosie” trasata de judecatori intre inculpatii care au primit inchisoare cu executare si cei care au scapat doar cu „suspendare”.

Pentru Gigi Netoiu, colaborarea cu organele de ancheta este defect profesional

Numai ca, din informatiile intrate in posesia noastra, misterul se explica prin colaborarea sincera si completa pe care Gica Popescu, Gigi Netoiu si Jean Padureanu au avut-o  cu DNA.

Jean Padureanu s-a destainuit procurorilor

Baieti de onoare, procurorii anticoruptie si-au tinut si ei promisiunea facuta la parafarea intelegerii de acum aproape doi ani…

„Azimutul” a fost Giovani

Pentru procurorii anticoruptie, liderul grupului infractional format din nume grele ale fotbalului romanesc a fost considerat de la bun inceput Giovani Becali. Asa ca oamenii lui Daniel Morar au primit drept „azimut” infundarea prin orice mijloace a impresarului. Numai ca, o lunga perioada de timp, cei de la DNA nu au reusit sa sparga sub nici o forma zidul tacerii creat in jurul lui Giovani, cel recunoscut drept „un om de onoare”. Si, prin urmare, temut chiar si de catre prietenii cei mai apreciati. Insa perseverenta procurorilor a fost rasplatita in cele din urma. Astfel, acestia au reusit sa gaseasca bresa care le-a permis apoi sa relanseze ancheta care stagna de atata timp, in lipsa unor probe sau marturii noi.

Si -a facut-o cu mana lui

Desi nu a urmat calea impresariatului, fostul mare international Gica Popescu a pus si el umarul la plecarea unui fotbalist roman in strainatate, intermediind transferul lui Florin Bratu de la Rapid Bucuresti la Galatasaray Istanbul.  Unul cu cantec, cum era la moda atunci, suma reala de transfer fiind substantial micsorata in actele oficale, pentru a nu se plati taxele la buget. Iar daca alti inculpati din acelasi dosar primeau diferenta de bani in conturile unor off-shore-uri din Insulele Virgine sau Olanda, Gica Popescu a luat banii cash de la turci, cu geanta, si a plecat cu ei la Bucuresti, dupa ce a semnat o chitanta de mana. Adica exact proba pe care procurorii o asteptau de atata vreme si care, dupa cum sustin sursele noastre, a si intrat rapid in mainile acestora.

„E baiatul nostru…”

Cum acum un an si jumatate afacerile nu ii mergeau prea bine lui Gica Popescu, iar acesta ajunsese sa fie hartuit de creditorii carora avea sa le dea diverse sume de bani. Insa, de fiecare data, desi aveau toate actele justificative, creditorii nu l-au putut incolti legal pe celebrul datornic. Despre care, dupa cum sustin aceleasi surse, in sistem se stia deja ca este implicat intr-o ancheta mai sensibila desfasurata de procurorii DNA, cei care au si incercat sa linisteasca mereu spiritele, dand de inteles ca acesta ar fi protejatul lor.

Au facut „saispele”

Timpul a trecut si decizia judecatorilor de la Curtea de Apel Bucuresti a cazut ca o ghilotina. Care, insa, nu a taiat capul tuturor celor  condamnati la ani grei de puscarie. Pentru ca, daca fratii Giovani si Victor Becali, Cristian Borcea, George Copos si Mihai Stoica risca sa ajunga efectiv in puscarie, pentru protejatul Gica Popescu, Gigi Netoiu (cel bine orientat in sistem, gratie carierei sale in Securitate) si veteranul Jean Padureanu, hotararea instantei nu le pune in pericol libertatea.  Iar „suspendarea” pedepsei de care au beneficiat reprezinta, conform informatiilor noastre, recompensa legala pentru colaborarea pe care acestia au avut-o cu anchetatorii. Care, in lipsa unor probe concrete pe care sa le prezinte judecatorilor, nu ar fi putut obtine aceasta victorie decat cu ajutorul unor marturii complete ale unora dintre cei implicati. Ceea ce in limbaj popular inseamna ca acestia au facut „saispe” cu procurorii, dupa numarul celebrului articol din Legea privind combaterea grupurilor infractionale  organizate, care permite oferirea de recompense pentru inculpatii colaboratori.

author avatar
Catalin Tache
1.465 afisari

2 COMENTARII

  1. Incearca si DNA, dar se pare ca din lipsa de probe solide nu prea se aleg cu nimic. E posibil sa iasa ceva din intelegerea cu cei trei, dar ma cam indoiesc. E clar ca pe nea Jovani il vor. Nea Netoiu securistu si nea Jean turnatorul nu prezinta interes pentru DNA. Poate resusesc si procurori DNA sa fac un dosar ok , nu numai telejustitie. Dar pana atunci sigur se va desfiinta.

  2. Bai nene,ce inseamna sa „torni” totul la DNA!…inseamna reducerea cu mult a unei pedepse…este cazul lui GICA POPESCU,care a facut cea mai mare „gafa” cu acea chitanta de mana facuta cu turcii,ca a ajuns la DNA..de aici in colo,totul este realitate pentru oricine!….dar DNA -ul asta ar face bine sa ancheteze si cazul NETOIU cum a cumparat el de la PP-DD -ul lui DAN DIACONESCU cu 500mii euro un loc de parlamentar,de ce nu se implica in cazul asta?…a…nu-i lasa BASESCU,cred si eu!…..pacat ca am ajuns o tara de nimic in care fiecare face ce vrea,asta din cauza lui BASESCU,care acum vine si spune ca STATUL are de suferit!….culmea culmilor!…un pensionar care ar vrea ca justitia sa nu tina cont de nimic si nimeni si SA-SI FACA DATORIA FATA DE POPOR!…..

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger