AcasăNewsGhiurco, aviz negativ de la Comisiile de specialitate

Ghiurco, aviz negativ de la Comisiile de specialitate

Propunerea Consiliului de Administratie al Televiziunii Publice pentru functia de presedinte-director general al TVR nu a fost avizata favorabil de catre reprezentantii Comisiilor de specialitate ale Parlamentului.

Mai precis, dupa ce a fost audiata de catre membrii Comisiilor de Cultura ale Camerei si Senatului, Monia Ghiurco (reprezentant al salariatilor TVR in CA-n.r) a aflat ca avizul dat de acest for de specialitate pe marginea numirii sale in fotoliul de presedinte-director general al TVR a fost unul negativ. Mai precis, au fost 18 voturi „pentru” numirea sa la sefia Televiziunii Publice si 19 „impotriva”. E important, ins,a de mentionat faptul ca a avizul Comisiilor de specialitate este unul pur consultativ, decizia finala avand sa fie luata in cadrul sedintei de plen, care va incepe peste mai putin de trei ore. Votul dat de alesii neamului va decide, asadar, daca Monica Ghiurco va fi sau nu numita la sefia TVR.

In acest sens, in urma cu doar cateva zeci de minute, seful PSD, Liviu Dragnea, a precizat ca in cadrul sedintei de azi a BPN-ului a fost discutata, printre altele, si chestiunea conducerii Televiziunii Publice. „Nu stim ce se va intampla in Comisie, am inteles de la unii colegi ca exista rezerve serioase in ceea ce priveste votul pentru dna Gihiurco, ca am inteles ca este chiar in proces cu TVR-ul”, a punctat seful PSD, care a explicat ca este posibil ca unii parlamentari social-democrati sa voteze impotriva numirii acesteia la conducerea Televiziunii Publice.

Ar mia fi despus faptul ca aceasta este a doua propunere respinsa de Comisiile de specialitate, dupa cea a lui George Orbean, candidatul care s-au bucurat de sustinerea Executivului, in aceasta cursa, dar care nu a trecut nici de votul in plen, astfel ca procedura de numire a unui nou candidat la sefia Televiziunii Romane a trebuit sa fie reluata.

sursa foto: Facebook/Monica Ghiurco

author avatar
Cristina Stefan
218 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger