AcasăNewsGhita, la Parchet cu noi probe in cazul autodenuntului

Ghita, la Parchet cu noi probe in cazul autodenuntului

A doua saptamana la rand, deputatul Ghita a ajuns la Parchetul General. Prezenta sa a avut, si de aceasta data, legatura cu autodenuntul facut in cazul sefei DNA si a raportului privind doctoratul acesteia.

Mai precis, Sebastian Ghita spune ca s-a prezentat de aceasta data din proprie initiativa in fata anchetatorilor cu ceea ce considera a fi dovezi care sa sustina spusele formulate in autodenuntul depus pe 27 septembrie, adica in urma cu exact sapte zile. „Am venit sa aduc niste probe (…) niste documente referitoare la acest caz, evident”, a explicat Ghita, parlamentarul alegand, insa, sa nu dea si alte detalii in privinta acestor materiale doveditoare.

Ar mai fi de precizat faptul ca deputatul sustine ca nu se pune deloc problema unei razbunari – din partea sa- in cazul de fata, si nici a faptului ca ar fi ajuns sa faca acest pas – cum s-a sugerat – ca urmare a faptului ca a intrat in atentia procurorilor ancoruptie, din cadrul institutiei conduse de catre Laura Codruta Kovesi. „Sunt cercetat de DNA de doi ani de zile si dupa doi ani Inalta Curte mi-a aratat ca ceea ce se intampla la DNA sub conducerera doamnei Kovesi devine o chestiune abuziva si deasupra legii. Si atunci, cumva, ceva trebuie sa facem. Nu este deloc niciun act de razbunare. (…) Cand se masluiesc si se falsifica probe, cred ca trebuie sa spunem ceva. Ca un procuror n-are voie sa faca lucrul asta”, sustine Ghita.

Saptamana trecuta, acelasi parlamentar soca opinia publica, afirmand urmatoarele aspecte: „m-am decis sa vin la Parchetul General si sa fac un lucru care ma apasa si cred ca este motivul pentru care mi s-au intamplat aceste chestiuni, in ultimii doi ani. Am venit sa aduc un autodenunt care vizeaza felul in care eu si mai multi inalti demnitari ai statului roman am participat la masluirea, la falsificarea raportului tehnic de expertiza ce vizeaza teza de doctorat a Laurei Codruta Kovesi”. Ulterior, Ghita a ajuns la Parchet pentru declaratii suplimentare si pentru a depune primele dovezi care sa ii sustina spusele, dar si numele persoanelor care, de asemenea, pot demonstra adevarul clamat.

Cititi si: Sebastian Ghita: ”Eu am salvat-o pe Laura Codruta Kovesi”

Precizarile Laurei Kovesi si ale indrumatorului sau de doctorat, dupa autodenuntul lui Ghita

Deputatul Ghita, din nou la Parchet, in privinta autodenuntului: Nu e ceva impotriva Laurei Kovesi

Amintire din Prahova. Ponta sustine ca a intalnit-o pe Kovesi la podgoria lui S. Ghita

210 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger