AcasăNewsGhid de razboi: ce sa faci cand te invadeaza rusii

Ghid de razboi: ce sa faci cand te invadeaza rusii

Suedia elaboreaza prima data dupa 30 de ani un ghid ce instruieste populatia cum sa actioneze in caz de razboi. Cu Rusia.

Guvernul suedez va incepe anul acesta sa trimita din nou cetatenilor sai un manual despre cum ar trebui sa actioneze in cazul unui conflict armat, la trei decenii dupa ultima publicare a unui asemenea ghid, ce a inceput sa fie difuzat in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Agentia suedeza pentru urgente civile, subordonata Ministerului Apararii, a fost insarcinata sa elaboreze ghidul cu informatii practice si ilustratii, al carui titlu initial, dar care ar putea fi schimbat, este: ‘Daca vine razboiul’. Guvernul de la Stockholm a justificat reluarea acestui demers prin inrautatirea situatiei de securitate in Europa si mai ales in proximitatea Suediei, o aluzie la tensiunile cu Rusia.                                                                                              Obiectivul ghidului este de a instrui populatia cum sa reactioneze in situatii ce ar impune o mobilizare rapida si face parte dintr-un plan de consolidare a apararii civile.. Suedia este o tara neutra, dar care in ultimii ani si-a dezvoltat colaborarea cu NATO si a suplimentat sumele destinate bugetului apararii.

author avatar
Catalin Dumitrescu
434 afisari

1 COMENTARIU

  1. Asta e comedie sau cum se foloseste aparatu in 5 pasi… In fata Rusiei nimeni nu face fata singur afar de Sua cu brosura sau fara brosura, asa ca puneti mana de va inscriti la Nato, precizand pe verso ca, Ne tremura chilotii de frica.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger