AcasăNewsGheorghe Stefan, urmarit penal intr-un nou dosar

Gheorghe Stefan, urmarit penal intr-un nou dosar

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie anunta ca s-a inceput urmarirea penala pe numele lui Gheorghe Stefan, fostul primar de la Piatra Neamt, intr-un nou dosar in care cel poreclit „Pinalti” este acuzat de comiterea mai multor infractiuni.

Concret, Gheorghe Stefan este acuzat in noul dosar de trafic de influenta, de spalare de bani (opt acte materiale) si de instigare la abuz in serviciu.

„Pinalti” este doar cel mai cunoscut nume dintr-un dosar in care mai sunt vizati Florin Ciobotaru, fostul director adjunct al Postei Romane, afaceristul Marian Constantinof si Cosmin Mihailescu.

Florin Ciobotaru este acuzat de abuz in serviciu, iar Marian Constantinof si Cosmin Mihailescu sunt acuzati de complicitate la abuz in serviciu.

Conform procurorilor DNA, in 2009, pentru a controla modul de atribuire ori de executare a contractelor, Gheorghe Stefan si-a impus un apropiat, pe Florin Ciobotaru, in functia de director adjunct al Postei Romane.

Ulterior, Gheorghe Stefan si Ciobotaru Florin Aurelian au convenit cu inculpatul Marian Constantinof ca o societate comerciala nou infiintata, controlata de acesta din urma, sa inlocuiasca SC Smart Telecom Solutions SRL in relatia contractuala cu CN Posta Romana SA, privind prestarea, in unitatile postale ale companiei, de servicii de incasare electronica a facturilor prin folosirea unor terminale POS.

In schimbul folosirii influentei sale, pentru a-l determina pe Ciobotaru Florin Aurelian sa inceteze contractele CNPR cu SC Smart Telecom Solution SRL si sa le atribuie SC Posh Telecom Solutions SRL (pe care Marian Constantinof o controla prin interpusi), Gheorghe Stefan i-a cerut lui Marian Constantinof sa-i dea jumatate din profitul pe care l-ar fi obtinut aceasta din urma societate comerciala, in executarea contractelor incredintate.

In acest context, Gheorghe Stefan a exercitat presiuni asupra lui Ciobotaru Florin Aurelian pentru identificarea urgenta a unor motive de incetare a contractelor dintre SC Smart Telecom Solutions SRL si CN Posta Romana. La randul sau, Florin Ciobotaru Aurelian a exercitat presiuni asupra angajatilor din subordine pentru gasirea unor pretexte de incetare a contractelor amintite. Intrucat nu a gasit sprijin din partea angajatilor amintiti, Florin Ciobotaru Aurelian a apelat la cunostintele juridice ale lui Mihailescu Cosmin Dragos (recomandat de Marian Constantinof) pentru a-i oferi sprijin in incetarea raporturilor comerciale dintre companie si SC Smart Telecom Solutions SRL.

Contractele dintre CN Posta Romana SA si SC Smart Telecom Solutions SRL au fost denuntate unilateral, printr-o scrisoare semnata de Ciobotaru Florin Aurelian si Mihailescu Cosmin Dragos (in calitate de consilier juridic „delegat” de un cabinet de avocatura). In acest fel, CN Posta Romana SA si-a asumat riscul platii unor daune interese compensatorii. Dupa parcurgerea procedurilor judiciare declansate de SC Smart Telecom Solutions SRL pentru solutionarea litigiului comercial cu CN Posta Romana SA, compania a fost obligata la plata de despagubiri de circa 4,5 milioane de euro.

Ulterior, Ciobotaru Florin Aurelian, in calitate de director general adjunct avand in coordonare Directia comerciala din CN Posta Romana SA, a negociat si a incheiat in aprilie 2009, cu Posh Telecom Solutions SRL, fara organizarea unei proceduri de achizitie transparente si legale, fara o justificare economica si in conditii dezavantajoase pentru compania nationala, un contract de asociere in participatiune.

author avatar
Cristi Ionita
148 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger