AcasăNewsGheorghe Flutur, declarație controversată despre refugiații ucraineni de la Siret: „Suntem bucuroși...

Gheorghe Flutur, declarație controversată despre refugiații ucraineni de la Siret: „Suntem bucuroși să scăpăm de ei” – VIDEO

Gheorghe FluturGheorghe Flutur, declarație controversată despre refugiații ucraineni de la Siret: „Suntem bucuroși să scăpăm de ei” - VIDEO

Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava, a fost filmat în Vama Siret, în timp ce făcea declaraţii uluitoare. Politicianul spune că oamenii fugiţi din calea războiului trebuie plasați în spațiile puse la dispoziție de voluntari, pentru a fi luați din grija administrației locale.

„Suntem bucuroși să scăpăm de ei!”, a spus Gheorghe Flutur vorbind despre cazarea refugiaților care fugind de războiul din Ucraina au ajuns în județul Suceava. „Unii au preferințe, vor la București, alții la Cluj”, a mai spus politicianul.

Gheorghe Flutur le-a spus apoi reprezentanților ISU să-i distribuie pe refugiații de război cu prioritate către „ăștia care vor să își pună pensiunile, casale la bătaie”, conform stirisuceava.net.

Hub umanitar la Suceava

În schimb, preşedintele Klaus Iohannis i-a spus omologului său ucrainean Volodimir Zelenski că „hub-ul umanitar de la Suceava deja a început să ofere primele ajutoare”. „Vom avea grijă de toţi cetăţenii ucraineni care ajung în România”, a spus Klaus Iohannis.

România a cheltuit, până în prezent, peste 10 milioane de euro pentru a gestiona criza refugiaţilor din Ucraina. Anunţul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Guvernului, care a precizat că primul transport de medicamente şi materiale de strictă necesitate vor ajunge în cursul zilei de luni la Suceava, potrivit Mediafax.

Hub-ul umanitar de la Suceava destinat sprijinirii cetăţenilor ucraineni a devenit funcţional începând de miercuri.

author avatar
Andreea Vlad