AcasăNewsGheorghe Bălăşoiu, omul cu cea mai mare pensie din România, a murit....

Gheorghe Bălăşoiu, omul cu cea mai mare pensie din România, a murit. Cât încasa pe lună?

pensia

A murit omul cu cea mai mare pensie din România. Gheorghe Bălăşoiu, fost magistrat şi fost director al Penitenciarului Mioveni, s-a stins din viaţă.

El a devenit cunoscut publicului din România ca omul cu cea mai mare pensie, anul trecut având un venit de aproape 74.000 de lei pe lună.

Cine a fost Gheorghe Bălăşoiu?

Gheorghe Bălășoiu a lucrat în magistratură, apoi a fost şef al Penitenciarului Colibaşi. În 2005, înainte de a ieşi la pensie, Bălăşoiu a fost încadrat ca procuror, el stând la Curtea de Apel Piteşti doar două săptămâni.

Banii pentru deplasări şi concediu s-au adunat la salariul din ultima lună, luat în calcul pentru stabilirea pensiei. Aşa a ajuns ca în anul 2017 la suma de peste 34.000 de lei.

Ulterior, pensia a crescut aproape anual, ajungând anul acesta în jur de 78.000 lei, așa cum anunța Ministrul Muncii, Raluca Turcan, în luna ianuarie a acestui an

A cerut recalcularea pensiei!

În luna martie 2020 Gheorghe Bălășoiu a decis să intenteze proces Casei Județene de Pensii Argeș la Tribunalul Argeș pentru a cere recalcularea pensiei! Culmea e că a și câștigat, Casa de Pensii trebuind să îi plătească sume compensatorii retroactiv, pentru 1 an și 8 luni.

Anul trecut, și fiul lui Gheorghe Bălășoiu a fost găsit mort în propria locuință.

Nu-i spun profesia sau numele celui care câştigă această pensie foarte mare, pentru că ne dorim să-i ţinem aproape pe oameni, nu să-i antagonizăm unii împotriva celorlalţi.

Este important să reducem inechităţile prin noua lege a pensiilor, să impunem principiul bazat pe contributivitate”, a declarat Turcan în luna ianuarie.

author avatar
Andrei Ștefan
1.080 afisari

4 COMENTARII

  1. HAI ȘI CU CELELALTE SUTE DE MII DE PENSIONARI SPECIALI DIN RRRUMÂNISTAN!!! La „foc automat”….

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Programul Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei. Aeroport în sudul Bucureștiului și dezvoltarea/extinderea rețelei de metrou, printre promisiuni

Senatorul Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Generală a Bucureștiului și-a prezentat Programul de guvernare locală 2024 – 2028. Candidatul PSD își propune să...

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...
proger