AcasăNewsGestul inedit al unui șofer care s-a trezit cu locul de parcare...

Gestul inedit al unui șofer care s-a trezit cu locul de parcare ocupat. S-a întâmplat în Cluj!

Gestul inedit al unui șofer care s-a trezit cu locul de parcare ocupat. S-a întâmplat în Cluj! (sursa foto: romaniatv.net)

Claxoane, ștergătoare ridicate sau, în cazuri mai rare, ce-i drept, ”cadouri” nedorite aplicate pe parbriz sau pe mașina celui sau celei care i-a ocupat locul de parcare. Cam așa s-a constatat că reacționează unii șoferi enervați că ajung într-o astfel de situație.

O poveste din Cluj, însă, dovedește că adevăratele exemple de comportament se dau fără prea multe vorbe și clar fără nervi risipiți inutil. Pare ușor de zis, ar putea spune unii, dar iată că un șofer clujean a dovedit că se poate.

Cel puțin asta reiese dintr-o fotografie care a apărut pe grupul de Facebook Șoferi de Week-end CLUJ, potrivit romaniatv.net.

Șoferul respectiv a luat un plic și a scris pe el un mesaj pe un ton calm și foarte politicos. Pe scurt, i-a bătut obrazul, dar foarte discret, conducătorului auto care a ales să îi ocupe locul de parcare. Și i-a dat și o soluție pentru a nu se mai ajunge într-o astfel de situație.

Și anume a pus în plic un creion, cu tot cu un sfat util, dar cât se poate de respectuos. „Îți ofer cu drag instrumentele necesare pentru a lăsa un număr de telefon în cazul în care ești nevoit să ocupi locul de parcare al altcuiva. Respect”, stă scris în mesajul respectiv.

Iohannis, despre șoferii nervoși și lipsa pistelor de biciclete

Despre starea de nervozitate în trafic vorbise, recent, și președintele Iohannis, în contextul unui eveniment la care a participat, joi, în Parcul Herăstrău, de Ziua Mondială a bicicletei. Șeful statului se referise la motivele care îi fac pe oameni să nu prea să se încumete să folosească în oraș acest mijloc de locomoție.

”De ce nu mergem mai multă lume cu bicicleta în oraș, în aceste condiții? Dacă încercați să mergeți cu bicicleta, veți afla imediat de ce totuși puțini fac acest efort. Sunt prea multe intersecții unde stai mai mult la semafor decât mergi cu bicicleta, sunt prea puține piste pentru bicicliști și de multe ori împarți banda de mers cu automobiliști de obicei foarte nervoși și foarte deranjați de existența bicicliștilor.

Și, de foarte multe ori, dai de piste care sunt făcute aparent pentru bicicliști, dar se merge foarte greu pe ele, fiindcă cei care le-au conceput probabil nu folosesc bicicleta. Iată câteva chestiuni care sunt ușor de remediat dacă chiar vrem să promovăm mersul pe bicicletă în orașele noastre”, spusese Klaus Iohannis.

504 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger