AcasăNewsGest uluitor al unui detinut de la Penitenciarul Giurgiu. Ce i-a trecut...

Gest uluitor al unui detinut de la Penitenciarul Giurgiu. Ce i-a trecut prin minte!

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie anunta emiterea unui nou mandat de retinere pe numele lui Ioan Mazga, deja incarcerat la Penitenciarul Giurgiu.

Desi se afla dupa gratii, barbatul a incercat punerea in practica a unui scenariu uluitor pentru a face rost de bani.
Conform procurorilor DNA, la data de 04 septembrie 2015, inculpatul Mazga Ioan s-a recomandat drept procuror cu functie de conducere din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie si, pretinzand ca are influenta asupra procurorilor din subordine prin prisma functiei de conducere detinute, a pretins in cadrul mai multor convorbiri telefonice, unei persoane (persoana denuntatoare in cauza), suma de 50.000 euro, pentru ca o ruda a sa sa fie exonerata de raspundere penala in cauzele penale, in care acesta din urma era cercetat de catre procurori din cadrul DNA.

Mai mult, Mazga l-a desemnat pe Mihai Alexandru Pandrea drept reprezentantul sau care sa poata primi suma de bani pretinsa. Pandrea, de teama sa nu fie prins, a solicitat interventia a doi intermediari, acestia fiind prinsi in flagrant cand incasau 14.000 de lei de la denuntator.

De asemenea, exista informatii conform carora Mazga s-a dat procuror sef-adjunct al DNA in discutii avute cu mai multi ofiteri de politie din tara, pentru a afla informatii compromitatoare despre persoane arestate preventiv pe care sa le insele dupa scenariul mentionat mai sus.

In cele din urma, procurorii DNA au emis mandate de retinere pe numele celor doua personaje principale, Ioan Mazga si Mihai Alexandru Pandrea. Primul este acuzat de trafic de influenta, iar al doilea de complicitate la trafic de influenta. Cei doi vor fi prezentati in cursul zilei de luni magistratilor de la Tribunalul Arges cu propunere pentru emiterea unor mandate de arestare preventiva.

author avatar
Cristi Ionita
273 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger