AcasăNewsGest special al Papei Francisc, de ziua de nastere: A chemat la...

Gest special al Papei Francisc, de ziua de nastere: A chemat la micul dejun oameni fara adapost

Cel putin patru suflete nu vor uita ziua Sanctitatii Sale, Papa Francisc I, de vreme ce au avut ocazia ca, in acest an, sa fie invitati de Suveranul Pontif la masa, chiar pe 17 decembrie, data la care conducatorul Bisericii Catolice implineste 77 de ani.

Sanctitatea Sa Francisc I a oficiat si prima slujba a zilei. Apoi a avut trecut in programul de marti un moment cu totul special. Patru barbati cu mijloace materiale precare au fost invitati la Vatican, pentru un mic dejun aparte, servit chiar in dimineata zilei in care Papa Francisc I a fost sarbatorit de credinciosii catolici din lumea intreaga.

Sanctitatea Sa a tinut sa ii cunoasca pe cei patru, sa stea de vorba cu ei si sa le afle problemele, dar si sa ii tina companie la micul dejun, la hotelul din Vatican. Si-a propus sa schimbe scenariul trist de care acestia au parte in fiecare zi, incercand sa se descurce si sa traiasca pe strazi, cu unul plin de speranta.

Inca din primele zile ale mandatului sau in fruntea Vaticanului, actualul conducator al Bisericii catolice, Francisc I, a lasat o lume intreaga sa inteleaga ca vrea ca Biserica sa ajute saracii. De altfel, zilele trecute, cunoscuta revista „Time” i-a rasplatit eforturile din primele noua luni de cand a devenit Papa, acordandu-i titlul de „personalitate a anului”.

219 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger