AcasăNewsGest șocant în Capitală! Și-a aruncat câinele de la etajul 5, după...

Gest șocant în Capitală! Și-a aruncat câinele de la etajul 5, după o ceartă cu soția!

(sursa foto: Facebook/Politia Română)

Un bărbat acuzat de un gest șocant este cercetat de către oamenii legii. În urma unui conflict cu partenera de viață, acesta și-ar fi aruncat câinele de la balconul apartamentului, situat la etajul 5 al unui bloc din București. Animalul nu a supraviețuit.

Incidentul a avut loc recent în sectorul 2 al Capitalei. Bărbatul are 62 de ani și a fost reținut în primă fază, iar apoi plasat sub control judiciar.

Se pare că gestul bărbatului ar fi fost comis după ce acesta s-a certat cu soția sa. „La data de 20 septembrie 2023, poliţiștii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul pentru Protecția Animalelor au reținut un bărbat, în vârstă de 62 de ani, față de care sunt efectuate cercetări într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de ucidere a animalelor cu intenție fără drept.

La data menționată, în jurul orei 00.00, polițiști din cadrul Secției 8 Poliție și ai Serviciului pentru Protecția Animalelor au fost sesizați, prin sistem 112, cu privire la faptul că un bărbat și-ar fi aruncat câinele, de la un etaj superior al unui bloc, din Sectorul 2”, a anunțat joi Poliția Capitalei.

Ce au sos la iveală cercetările

Ca urmare a sesizării, la fața locului au mers atât polițiștii, cât și un medic veterinar din cadrul Serviciului pentru Protecția Animalelor.

În cazul de față, s-au făcut cercetări. „Astfel, s-a stabilit faptul că, în timp ce se aflau în locuința situată la etajul 5 al unui bloc din Sectorul 2, în urma unui conflict între doi soți, bărbatul ar fi luat câinele aflat în imobil și l-ar fi aruncat de la fereastra balconului”, se menționează în comunicatul Poliției.

Câinele a murit

Din cauza leziunilor suferite, câinele a murit, patrupedul fiind transportat la Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală.

Bărbatul a fost dus la audieri, ulterior fiind reținut. „Bărbatul a fost condus la audieri, iar în baza probatoriului administrat, cel în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, față de acesta fiind dispusă, ulterior, măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile”, precizează sursa citată.

Cercetările sunt continuate de către Serviciul pentru Protecția Animalelor, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere a animalelor cu intenție, fără drept.