AcasăNewsGest șocant! Bărbat filmat în timp ce lovea cu parul un urs...

Gest șocant! Bărbat filmat în timp ce lovea cu parul un urs care dormea în pădure

Un gest greu de privit și cel puțin de neînțeles a fost surprins în imagini, iar înregistrarea a devenit publică.

Un bărbat și-a riscat viața și a atacat cu un par, la adăpostul întunericului, un urs care dormea liniștit în pădure. Scena e greu de privit și de-a dreptul greu de înțeles. A fost filmată de un martor, foarte probabil cunoștință a individului.

Din imagini se vede că bărbatul se apropie de urs și-l lovește cu un par. A urmat apoi și o a doua lovitură. Bărbatul agresiv a scăpat cu mare noroc din întreaga situație. Și asta pentru că, lovit în două rânduri cu parul, ursul s-a ridicat și a dat să-l atace pe individul, care, într-un final, a reușit să fugă.

„Un cetățean a ales să își riște viața și să lovească un urs în cap în timp ce acesta dormea”

sursa foto: captură video Facebook/George Garbacea

Imaginile au fost postate de George Garbacea, fost președinte al Agenția Națională pentru Protecția Mediului.

„Vă prezint un videoclip în care un cetățean a ales să își riște viața și să lovească un urs în cap în timp ce acesta dormea.

Provin dintr-un sat de munte, am fost martor al multor conflicte om-urs. Și, fără excepție, aceste conflicte au fost generate de oameni. De fiecare dată când cineva a avut de suferit, a fost pentru că a ales să se confrunte cu ursul. Chiar am auzit povești despre oameni care au mers în pădure cu topoare ca să încerce să ucidă un urs și, din păcate, unele dintre aceste întâmplări s-au soldat cu victime.

Este esențial să înțelegem că atunci când intrăm în habitatul unui urs, suntem oaspeții lor. Ei nu sunt animalele pe care le vedem în desene animate; sunt ființe sălbatice care se apără și care se tem de noi la fel cum ne temem de ele.

Aș vrea să împărtășesc această gândire: cei care aleg să se confrunte cu ursul si încearcă, într-un fel, să „câștige” premiul Darwin. În schimb, aș recomanda tuturor să păstreze o distanță sigură, să respecte natura și să lase ursul în pace”, a scris Garbacea, pe Facebook, în dreptul imaginilor ce pot fi văzute AICI.

Imaginile au stârnit un val de reacții din partea internauților, oamenii criticându-l dur pe bărbatul care a atacat ursul, pentru gestul său.

856 afisari

7 COMENTARII

  1. Austria cu relief propice pentru urși ,are 0 urși pe teritoriul ei ,noi ca licheni ascultăm de toate ONG-urile și avem peste 10.000 de urși lar noi ca ,înfiorător

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri

Românii trăiesc tot mai greu din cauza scumpirilor. Oamenii stau în frig şi „fac foamea”

Guvernul pretinde că a căutat soluţii prin care să uşureze viaţa românilor, dar societatea o duce tot mai greu. Statistica nu minte, iar cifrele...

Angajaţii români care primesc mai mulţi bani, de la 1 ianuarie 2024. Majorarea intră direct pe card

Tichetele de masă nu reprezintă un beneficiu nou în România, fiind chiar unul cu vechime. Însă valoarea și popularitatea lor au crescut de la...