AcasăNewsGerul a facut alte doua victime. VEZI recomandarile Ministerului Sanatatii pentru zilele...

Gerul a facut alte doua victime. VEZI recomandarile Ministerului Sanatatii pentru zilele cu temperaturi foarte scazute!

(foto: radioseverin.ro)

Gerul din ultimele ore a fost fatal pentru doi oameni din Tulcea si Salaj. Numarul deceselor inregistrate de la emiterea avertizarii de temperaturi foarte scazute a ajuns la 24. De asemenea, sute de persoane fara adapost au ajuns la spital cu hipotermie. Reprezentantii Ministerului Sanatatii recomanda populatiei sa evite deplasarile prin frig si sa consume alimente bogate in proteine, fructe si legume.

(foto: radioseverin.ro)

Doua persoane din judetele Tulcea si Salaj au murit din cauza gerului, numarul deceselor inregistrate de la emiterea avertizarii de ger ajungand la 24, au anuntat, vineri, reprezentantii Ministerului Sanatatii, citati de Mediafax. De asemenea, in ultimele 24 de ore, 312 persoane fara adapost si cu hipotermie au fost transportate de catre serviciile de ambulanta si echipajele SMURD la unitatile sanitare si in centrele sociale. Dintre acestea, 119 au avut nevoie de ingrijiri medicale in unitatile si compartimentele de primiri urgenta.

Evitati expunerea la frig si consumul bauturilor alcoolice

In zilele cu temperaturi foarte scazute, populatia este sfatuita sa asculte sfatul medicilor, sa evite deplasarile in spatii deschise si expunerea la frig, sa respecte regulile de igiena pentru evitarea imbolnavirilor si sa consume alimente bogate in proteine, fructe si legume, evitandu-se bauturile alcoolice. In cazul in care este necesara deplasarea in spatii deschise, e bine sa purtati caciuli, manusi etc. De asemenea, Ministerul Sanatatii recomanda ca persoanele varstnice, in special cele cu afectiuni cardiace si respiratorii, sa evite deplasarile in conditii de temperaturi scazute.

In aceasta perioada, trebuie sa se acorde o atentie speciala copiilor – evitarea situatiilor in care acestia sunt lasati sa astepte in interiorul autovehiculelor parcate, evitarea transporturilor pe distante lungi in vehicule fara climatizare si neechipate corespunzator.

120 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger