AcasăNewsGermania si Franta au intrat, oficial, pe pierdere

Germania si Franta au intrat, oficial, pe pierdere

Merkel si Francois Hollande nu au motive de bucurie

Economiile Germaniei si Frantei, apreciate ca singurele care mai „misca” ceva prin zona euro, au inregistrat scaderi notabile in ultimul trimestru al anului trecut.

Merkel si Francois Hollande nu au motive de bucurie

Potrivit Eurostat, PIB-ul Germaniei, considerata „motorul” economiei UE, a scazut cu 0,6% in trimestrul al patrulea al anului trecut fata de perioada iulie-septembrie 2012. Scaderea este mai mare decat cea estimata de analistii economici, care, dupa relativa crestere a PIB-ului Germaniei cu 0,2% in trimestrul al treilea al anului recut, prognozau o pierdere de numai 0,5%. Avand in vedere ca vorbim de un PIB de aproximativ 2.600 de miliarde de euro, acea diferenta de „numai” 0,1% inseamna peste 2,6 miliarde de euro, iar aceasta pierdere in plus s-a inregistrat in doar trei luni.

Nici Franta nu sta prea pe roze, cu datorii de peste 2.000 de miliarde de euro si un PIB de 2.100 de milirde de euro. Economia Hexagonului a scazut in ultimul trimestru al anului trecut cu 0,3% fata de perioada iulie-septembrie 2012, desi analistii anticipau un declin de numai 0,1%. Semne bune anul n-are…

author avatar
Arpad Dobre
43 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger