AcasăNewsGermania, sfatuita sa renunte la euro

Germania, sfatuita sa renunte la euro

Oamenii de afaceri germani nu vad cu ochi buni ca Germania sa fie cel mai mare contributor la ajutorarea statelor falimentare ale UE. Angela Merkel este sfatuita sa renunte la euro si sa adopte o moneda noua, nord-euro, sau sa revina la marca germana.

Seful Linde, Wolfgang Reitzle propune cancelarului Angela Merkel revenire la marca germana

Seful grupului Linde (productie si distributie de gaze), Wolfgang Reitzle, a cerut masuri ferme pentru disciplinarea statelor falimentare care nu vor sa se reformeze. Intr-un interviu acordat publicatiei germane Der Spiegel,  seful grupului care are operatiuni si in Romania a avertizat ca electoratul german nu va fi de acord cu plata a 50% din venituri drept taxe pentru ajutorarea unor state cu probleme. ” Tarile aflate in criza nu vor mai dori sa se reformeze, daca Banca Centrala Europeana va interveni (in ajutorul lor n.r.). Daca nu reusim sa disciplinam tarile aflate in criza, Germania trebuie sa iasa (din zona euro – n.r.)”, a fost de parere Reitzle, oferindu-i aceasta solutie cancelarului Angela Merkel.

Wolfgang Reitzle

El sustine ca, in cazul abandonarii euro, industria germana ar supravietui trecerii la o noua moneda. „Desigur ca va conduce la aprecierea in valoare a noii monede, fie ea marca germana sau ceva de tipul nord-euro”, a spus Reitzle, mentionand ca somajul in Germania ar putea creste, iar exporturle ar scadea, impulsionand insa tara sa devina mai competitiva.

Franta, retrogradabila in continuare

Franta risca sa mai fie retrogradata inca o data, in cazul in care nu ia masuri pentru reducerea datoriei publice si a deficitului bugetar.  Avertismentul vine din partea agentiei Standard & Poor’s, care precizeaza ca nu ia in calcul o destramare a zonei euro. Pe de alta parte, analistii de la Grupul financiar-bancar JP Morgan sustin ca prelungirea crizei financiare in UE poate fi un real pericol pentru economia mondiala, care ar putea intra in recesiune.

author avatar
Arpad Dobre
238 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger