AcasăNewsGermania se islamizeaza

Germania se islamizeaza

In conditiile in care aceasta tara a primit deja un numar record de emigranti, si nu are in vedere sa se opreasca aici, guvernul federal va elabora, pana anul viitor, un proiect ce pare a fi  o bomba cu ceas: liberalizarea islamului.

”Islamul german”, un proiect al partidului Angelei Merkel care da fiori

Surse din cadrul Uniunii Crestin Democrate (CDU), partidul Angelei Merkel,  citate de Izvestia, au precizat ca acest proiect va fi pus pe hartie in primul semestru din 2017. Ideea principala: adaptarea islamului la valorile liberale germane. Fluierata copios, recent, la Dresda, cancelarul Angela Merkel a declarat ca ”Islamul era inerent in Germania”, fara insa a preciza la ce forma a islamului se gandea cand a facut aceasta afirmatie. Dar, Doamna de fier a fost imediat tinta unor critivi severe, dupa aceasta declaratie indrazneata, in special de miscarea islamofoba PEGIDA, ai carei membri au amintit ca Islamul nu a fost niciodata o religie traditionala in Germania. ”Islamul german” este cel mai vast si mai ambitios proiect al guvernului german din ultimele decenii. ”Este un program de integrare. Mai multe ministere si departamente vor prelua aceasta sarcina. Rolul central va reveni insa Ministerului de Interne. In acelasi timp, Ministerul Muncii si Afacerilor sociale, dar si alte ministere vor fi in mod egal implicate in munca la acest program”, a anuntat sursa din CDU citata. Partizanul cel mai apropiat al Angelei Merkel, ministrul german al Finantelor, Wolfgang Schaube, s-a exprimat la randu-i in favoarea unui ”islam german”. Ministrul a explicat ca are in vedere ”autodeterminarea musulmanilor care traiesc aici, in spiritul sistemului nostru liber si tolerant”. Numarul crescut al musulmanilor in Germania ”reprezinta o adevarata provocare pentru cea mai mare parte a societatii (…) pentru ca este vorba de oameni care provin din medii culturale diferite”.

Pe locul trei, dupa catolici si protestanti

Islamul este a treia cea mai raspandita confesiune in Germania, dupa catolicism si protestantism. Potrivit unui studiu realizat de Oficiul federal pentru imigratie, numarul musulmanilor in Germania in 2009 era estimat la 4,1 milioane de persoane, 5% din populatia tarii. Acelasi studiu arata ca 45% din musulmanii prezenti pe teritoriul german aveau cetatenie germana (aproximativ 1,8 milioane de persoane). Majoritatea musulmanilor traiesc in Berlin si in marile orase din vest. Numai 2% traiesc pe teritoriul fostei Germanii de Est. Aceasta diferenta se explica istoric: pana in 1989, nu exista nici o migratie musulmana catre DDR, apoi, fireste, imigrantii s-au indreptat catre regiunile industrializate ale Germaniei de Vest. 63% dintre musulmanii care traiesc in Germania sunt de origine turca. Majoritatea musulmanilor  apartin curentului religios sunit (74,1%), urmati de alawiti si siiti. Cu varsta medie de 31,1 ani, populatia musulmana din Germania este mai tanara cu 10 ani decat populatia Germaniei, in integralitatea sa.

author avatar
Tudor Borcea
537 afisari

1 COMENTARIU

  1. nu cred ca e asa dracu negru acolo, turcii sunt deja a doua-treia generatie si sunt respectati, in est nu prea se place de musulmani

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger