AcasăNewsGermania sanctioneaza instabilitatea politica: „Nicht Schengen” pentru Romania

Germania sanctioneaza instabilitatea politica: „Nicht Schengen” pentru Romania

Ministrul german de externe, Guido Westerwelle, a avertizat ca Berlinul e cu ochii pe Romania. Voalat, oficialul german a amenintat ca intrarea tarii noastre in Spatiul Schengen ar putea fi intarziata din cauza instabilitatii politice.

Westerwelle a declarat pentru Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung ca autoritatile germane urmaresc cu ingrijorare demersul guvernului Ponta de suspendare a presedintelui Traian Basescu.

Ministrul german Guido Westerwelle se indoieste de intrarea Romaniei in Schengen

Oficialul german a adus in discutie valorile europene si posibila sanctionare a statelor care le incalca. El a atentionat ca ar putea fi declansate mecanisme de sanctionare si in cazul Romaniei, care nu are capacitatea de a face „ultimii pasi ai procesului de integrare europeana”. Ministrul german nu a precizat despre ce pasi ar fi vorba, dar nici nu era nevoie. Romania se lupta de cativa ani sa capteze bunavointa statelor dezvoltate ale UE, pentru a accede in Spatiul Schengen, iar instabilitatea politica pericliteaza acest demers. Oficialul german a avertizat ca Berlinul sta cu ochii pe Bucuresti si ca Germania dezavueaza suspendarea presedintelui Romaniei.

author avatar
Arpad Dobre
329 afisari

2 COMENTARII

  1. sa va bagati schengenul in fund
    nu ne trebuie asa cum nu ne trebuia si ue.ne au bagat in ue numai ca sa aiba ei piata de desfacere si sa profite de lacomia celor de la putere subjugand poporul.asa ca fara schenghen si fara euro.

  2. ce sa spun,ca parca Shengenul a prorietatea nemtilor. Ne-am saturat da atitea amenintari si sa ne spuna fiecare ce sa facem in tara noastra. sa-si vada de treburile lor,ca se vede ce treaba buna fac daca toata economia mondiala este in colaps

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger