AcasăNewsGermania, Olanda si Belgia ne-au „suntat” accesul in Schengen

Germania, Olanda si Belgia ne-au „suntat” accesul in Schengen

Autoritatile de la Bruxelles, adica Germania si vasalii sai, tin Romania cu ochii la gardul Schengen

O reuniune la Bruxelles avand ca tema unica tema accederea Romaniei si Bulgariei in Spatiul Schengen a fost anulata,  dupa opozitia manifestatta de Germania, Olanda si Belgia.

Autoritatile de la Bruxelles, adica Germania si vasalii sai, tin Romania cu ochii la gardul Schengen

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunta senin ca majoritatea statelor membre continua sa sustina ferm aderarea Romaniei la spatiul Schengen, fara a sufla insa niciun cuvintel de incidentul produs recent la Bruxelles. Presedintia cipriota a UE programase o reuniune a ministrilor de externe din statele membre, singurul punct pe ordinea de zi fiind aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen. Potrivit unor surse diplomatice, intr-o actiune de ultim moment, reprezentantii Germaniei, Olandei si Belgiei au inceput sa „emita” o serie de nelinisti metafizice vizavi de acest subiect.  Motivand ca autoritatile de la Bucuresti nu iau masuri concrete pentru mentinerea statului de drept (de parca nu am avea parlament si guvern votat de majoritatea partidelor reprezentate in Legislativ),  reprezentantii celor trei tari au constrans presedintia cipriota a UE sa anuleze reuniunea. Nici nu le-a fost prea greu, intrucat si Cipru are nevoie urgenta de sprijin financiar din partea UE, iar prietenul (Germania) la nevoie se cunoaste…

MAE vede sprijin peste tot

In pofida acestor evidente (cu siguranta ca Bucurestiul a fost informat rapid despe anularea reuniunii), MAE nu recunoaste esecul.  „Majoritatea statelor membre continua sa-si exprime sprijinul ferm pentru aderarea Romaniei la Spatiul Schengen.  Romania  va continua demersurile necesare in aceasta directie” , sustin reprezentantii MAE. O  noua reuniune pe tema Schengen va avea loc in decembrie. La tanc, imediat dupa alegerile parlamentare din Romania. Dar daca nu iese cine trebuie?

author avatar
Arpad Dobre
332 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger