AcasăNewsGermania ofera peste 850.000 de locuri de munca

Germania ofera peste 850.000 de locuri de munca

Germania are nevoie inclusiv de specialisti in electrotehnica

Numarul somerilor din Germania a depasit pragul de trei milioane, insa anual raman neocupate peste 850.000 de locuri de munca. In aceste conditii, autoritatile federale se vad nevoite sa apeleze la forta de munca din strainatate.

Germania are nevoie inclusiv de specialisti in electrotehnica

Desi zona euro se afla in plina recesiune, reprezentantii Agentiei federale de ocupare a fortei de munca sustin ca somajul in crestere din Germania este de ordin sezonier, nu din cauza crizei economice. Potrivit Deutsche Welle, autoritatile de la Berlin se plang insa ca Germania duce lipsa, ca si in alti ani, de specialisti in diverse domenii, mai exact, de meseriasi.

Joburi pentru meseriasi

Germania a liberalizat in iunie 2011 piata muncii pentru est- europenii cu studii superioare. Reprezentantii Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OECD) sustin ca, acum, Berlinul trebuie sa mai faca un pas si sa arate deschidere si pentru muncitorii calificati. Printre domeniile de activitate in care Germania se declara descoperita se numara:

–         mecanica,

–         electrotehnica,

–         constructiile de masini,

–         transporturile si logistica,

–         vanzarile,

–         sanatatea.

OECD a propus initierea unor cursuri speciale de limba germana pentru angajatii veniti din alte tari, iar reprezentantii Agentiei federale de ocupare a fortei de munca s-au angajat sa faciliteze acest demers. Cat priveste salariile pentru meseriasii dn domeniile amintite, acestea difera de la angajator la angajator, fiind cuprinse intre 1.800 si 2.400 de euro, in functie de domeniu. Separat, tinerii care nu au o diploma profesionala, dar vor sa lucreze in Germania,  pot participa la cursuri de formare profesionala, organizate de zeci de firme germane. Detalii, pe http://www.bmas.de.

author avatar
Arpad Dobre
652 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger