AcasăNewsGermania nu se teme de romani, ii pune la munca

Germania nu se teme de romani, ii pune la munca

In vreme ce autoritatile din Marea Britanie se dau de ceasul mortii de teama „invaziei” romanilor din 2014, Germania are o atitudine total diferita. Autoritatile de la Berlin abia asteapta sa angajeze medici, asistente si persoane calificate din Romania.

Frank-Jürgen Weise (foto jos) abia asteapta venirea medicilor romani in Germania
Frank-Jürgen Weise

Potrivit agentiei germane de ocupare a fortei de munca (Bundesagentur), din 2014, dupa ridicarea restrictiilor de circulatie a fortei de munca in tarile UE, in Germania ar putea sosi pana la 180.000 de romani si bulgari pe an. Seful Bundesagentur, Frank-Jürgen Weise, considera ca germanii nu au de ce sa se teama de venirea imigrantilor saraci, care sa munceasca la negru sau sa profite de sistemul german de asigurari sociale.

„Temeri au aparut si in 2011, cand s-au ridicat restrictiile pentru cetateni polonezi, dar  aceste temeri nu s-au confirmat”, a spus Weise. El a precizat ca Germania cauta mai ales ingineri, medici sau asistente medicale, dar sunt asteptati sa vina si lucreze cu acte in regula si meseriasi, precum si persoane mai putin calificate.

author avatar
Arpad Dobre
559 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger