AcasăNewsGermania, Franta si Marea Britanie vor sa limiteze imigratia. UE nu e...

Germania, Franta si Marea Britanie vor sa limiteze imigratia. UE nu e de acord

Jose Manuel Barroso si Viviane Reding resping vehement actiunile statelor dezvoltate impotriva imigratiei

Dupa ce Marea Britanie a lansat pe toate canalele de informare o propaganda anti-imigrationista considerata „isterica” de UE, a venit randul Germaniei si al Frantei sa se ralieze acestui demers. Aceste state cer limitarea accesului imigrantilor in UE, dar Comisia Europeana se opune categoric acestor masuri.

Jose Manuel Barroso si Viviane Reding resping vehement actiunile statelor dezvoltate impotriva imigratiei
Viviane Reding

Demersul premierului britanic David Cameron este explicabil din punct de vedere politic, el mizand pe „cartea” anti-imigrationista, pentru a castiga alegerile din 2014. Dar aceasta este singura lui scuza. „Brusc”, si autoritatile de la Berlin si Paris s-au trezit ca nu le place nici lor de bulgari si de romani, asa ca au pus de o miscare la nivel european de restrictionare a imigrarii in UE. Potrivit Financial Times (in care free-lancerul Cameron anunta manios ce masuri va lua impotriva „cersetorilor” romani), noua coalitie condusa de cancelarul german Angela Merkel s-a angajat sa ia masuri de prevenire a cererilor nejustificate de obtinere a unor ajutoare sociale, ca sa descurajeze imigratia generata de saracie. La randul sau, guvernul francez a cerut inasprirea controalelor pentru lucratorii temporari veniti din alte tari. Parisul a anuntat masuri de prevenire a ceea ce a numit abuzul privind normele europene care reglementeaza angajarea temporara a lucratorilor din alte state. Comisia Europeana a criticat dur aceste demersuri.

Comisia Europeana este transanta

Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a afirmat ca libertatea de miscare este un principiu fundamental prevazut in tratatele europene si el trebuie aparat. Comisarul european pentru justitie, drepturi fundamentale si cetatenie, Viviane Reding, a declarat ca in piata unica exista patru libertati de circulatie – a capitalurilor, a bunurilor, a serviciilor si a persoanelor – si ca Marea Britanie ar trebui sa se decida daca le vrea pe toate sau niciuna.

author avatar
Arpad Dobre
283 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger