AcasăNewsGermania cere renuntarea la suveranitate in favoarea UE

Germania cere renuntarea la suveranitate in favoarea UE

Ministrul finantelor Germaniei,  Wolfgang Schäuble, propune sanctionarea statelor UE care fac datorii cu pierderea partiala a suveranitatii.

Ministrul german al finantelor, Wolfgang Schäuble, vrea sanctionarea europenilor risipitori

In opinia lui Wolfgang Schäuble, “tarile problema” din zona euro care nu respect disciplina bugetara si se indatoreaza trebuie ajutate, dar doar in schimbul pierderii partiale a suveranitatii si transferarii responsabilitatilor catre autoritatile europene. “Integrarea trebuie sa continue, iar unui stat care are probleme i se va acorda ajutor. In acest caz, acel stat va trebui sa renunte la o parte a suveranitatii sale nationale in favoarea Uniunii Europene”, si-a detaliat ministrul german solutia-soc. Schäuble consider ca aceasta masura “este mai eficienta, mai buna, decat daca anumite tari cu datorii, membre ale UE, vor fi eliminate din zona euro”.

Chiar daca vor fi agreate la nivelul Uniunii Europene, sanctiunile nu vor fi insa aplicate si Greciei, tara de la care a pornit de fapt totul. Motivul: “Deocamdata, problemele financiare ale Greciei au fost rezolvate”. Propunerea ministrului german de finante ar putea in schimb afecta drastic Romania, stat care cu greu se mentine pe linia de plutire europeana. Ce-i drept, Romania nu a fost inca acceptata in zona euro, dar asta nu inseamna ca europenii, confruntati cu atatea belele provocate de criza, nu vor fi cu ochi-n patru la bugetele si finantele noastre. Fapt care ar trebui sa-i indemne pe politicienii damboviteni sa fie extrem de atenti, de aceasta data, la promisiunile si pomenile traditionale in ani electorali.

author avatar
Simona Badulescu
435 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger