AcasăNewsGermania ia sub aripă Iranul din calea furiei sancțiunilor americane

Germania ia sub aripă Iranul din calea furiei sancțiunilor americane

Angela Merkel, cancelarul Germaniei, și Hassan Rouhani, președintele Iranului (Sursa foto: Twitter

 Toate condițiile formale pentru crearea INSTEX, mecanismul de plată prin care se facilitează tranzacțiile fără dolari cu Iranul pentru evitarea sancțiunilor americane asupra acestui stat, sunt pregătite și vor fi operaționale în curând, a declarat ministrul de Externe al Germaniei, Heiko Maas, aflat la Teheran.

Angela Merkel cancelarul Germaniei și Hassan Rouhani președintele Iranului Sursa foto Twitter

Maas se află în capitala Iranului pentru a-l întâlni pe președintele Hassan Rouhani și pe ministrul iranian de Externe, Mohammad Javad Zarif, în efortul european de a prezerva pactul nuclear pe care guvernul de la Teheran îl are cu  puterile lumii. Scopul acestor acțiuni este, de asemenea, acela de a ameliora tensiunile crescânde dintre Statele Unite și Iran.

Donald Trump a retras, în 2018, Statele Unite din acordul bilateral pe probleme nucleare pe care îl aveau cu Iranul. Imediat după aceasta, sancțiunile economice împotriva Iranului au fost reluate. Președintele american l-a criticat pe predecesorul său de la Casa Albă, Barack Obama, pentru semnarea acordului din 2015, acuzând că acesta nu era permanent și că nu acoperea programul rachetelor balistice al Iranului și rolul acestuia în conflictele din zona Orientului Mijlociu.

author avatar
Filip-Mihael Bodoc
189 afisari

2 COMENTARII

  1. Mențineți pacea în Europa,Orientul mijlociu,Iran, nu va lăsați pradă unui dement care a venit cu un mesaj de pace -cum ca nici o țara din lume nu poate duce razboaie la infinit și ca o să-și retraga trupele acasa,iar cînd sa văzut președinte ce face? Vrea război cu Iranul?? Pe ce motive? Că iar n-are șapcă? (Iranul)

  2. Am vazut ce ati fost instare sa faceti din :Egipt,Tunisia Libia ,Irak ,Siria ,am vazut Egiptul ,Tunisia inainte de a fi facute varza !,acum se vrea praf si pulbere Iranul !!.
    Am vazut Iranul -o tara ospitalera ,prietenoasa ,deosebit de curata,o populatie civilizata.
    Pot afirma ca suntem manipulati tendentios ,instigati impotriva unei tari ce merita tot respectul,minciuna ura ne este turnata sistematic prin media in stilul picaturii chinezesti.
    Vor sa faca din Iran ce au facut din Siria !! .
    Iranul a avut si are in continuare ce oferi umanitatii.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger