AcasăNewsGeorgescu: Rectificarea bugetara, la sfarsitul lunii iulie. Ne respectam obligatiile fata de...

Georgescu: Rectificarea bugetara, la sfarsitul lunii iulie. Ne respectam obligatiile fata de bugetari si pensionari

Ministrul de Finante, Florin Georgescu, a declarat luni, ca la sfarsitul lui iulie va avea loc o rectificarea bugetara si ca vor fi respectate promisiunile de reintregire a salariilor bugetarilor si de restituire a sumelor retinute pensionarilor.

„Situatia executiei bugetare este buna. In semestrul doi avem in vedere programarea cheltuielilor in raport cu evolutia veniturilor bugetare pentru a respecta criteriile convenite cu institutiile financiare internationale. Vom avea si o rectificare bugetara la sfarsitul lunii iulie, asa cum prevedere Legea responsabilitatii fiscale. Si in acea perioada va incepe si misiunea de revizie a acordurilor incheiate cu aceste institutii – in urmatoarele zece zile dupa 25 iulie vom avea vizita echipei mixte – CE, FMI si BM si vom examina impreuna mersul acordului”, a declarat Florin Georgescu.

Ministrul de Finante a afirmat ca Guvernul isi va respecta obloigatiile fata de bugetari si pensionari. „Noi ne respectam obligatia si de a reintregi salariile la bugetari, si de a restitui unele sume pentru pensionari din ce le-a fost retinut in perioada anterioara. Dar criza este prezenta, de aceea nu avem crestere economica foarte ridicata, nu putem sa dam drumul la lucrari de investitii mai mari, ne limitam la a ierarhiza prioritatile si a face ceea ce e mai important si eficient”, a spus Georgescu.

180 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger