AcasăNewsGeorge Simion și alți lideri AUR, vizați într-un dosar pentru coruperea alegătorilor/...

George Simion și alți lideri AUR, vizați într-un dosar pentru coruperea alegătorilor/ Ce spune șeful AUR

sursa foto: Facebook/George Simion

Numele liderului Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, ajunge din nou în prim-plan, de această dată la început de 2024, an electoral. S-a întâmplat marți, 9 ianuarie.

Totul după ce Inspectoratul de Poliție Ialomița a trimis, marți, la Parlament, o informare în care parlamentarii George Simion, Claudiu Tîrziu, Marius Lulea și Silviu Păunescu sunt menționați în legătură cu un dosar penal pentru coruperea alegătorilor, potrivit hotnews.ro.

În solicitarea adresată Legislativului, oamenii legii vor să afle dacă cei patru parlamentari au vreo calitate specială prevăzută în Codul de Procedură Penală.

„În interesul cercetărilor care se efectuează în cadrul dosarului penal cu nr 2513/P/2023 sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor, faptă prevăzută și pedepsită de art 386, Cod Penal vă rog să ne comunicați dacă numiții Simion George Nicolae, Tîrziu Claudiu Richard, Lulea Marius Dorin și Păunescu Silviu Titus dețin o calitate specială din cele prevăzute de articolul 40 Codul Procedură Penală”, se arată, în solicitarea trimisă Parlamentului și semnată, conform sursei citate, de comisarul șef al Inspectoratului de Poliție Ialomița, Mihai Adrian Aldea.

Contactat de site-ul menționat, Simion a declarat că nu știa că are dosar penal. „Nu știu absolut nimic, poate e legat de caravana medicală. Nu știu absolut nimic”, a susținut liderul AUR.

George Simion, pe Facebook: „Nu ne temem”

Tot în acest context, George Simion a ales, în schimb, să posteze pe Facebook o înregistrare video în care susține, din capul locului, că „nicio faptă bună nu scapă nepedepsită”. Liderul AUR arată, de fapt, cu degetul în direcția premierului Ciolacu, șeful PSD. Ar fi vorba, din câte dă de înțeles liderul AUR, de o „comandă” politică.

„Nicio faptă bună nu scapă nepedepsită. La începutul acesta de an, tocmai ne-au arătat că vor să ne desființeze, că vor să ne organizeze dosare penale, că vor să ne însceneze diferite lucruri.

Nu ne temem! Nu vă temeți! Dacă așa se gândesc ei că o să ne elimine, printr-o hârtie venită tam-nesam la ordinul domnului Ciolacu pentru „coruperea alegătorilor” – cu ce îi corupem noi, suntem la guvernare? – cu procurori, cu oaste, înseamnă că au pierdut deja meciul. 2024 o să fie anul românilor!”, a transmis liderul AUR, prin intermediul unui filmuleț pe Facebook, postat marți după-amiază, 9 ianuarie.

„Nici nu a început bine anul că primul dosar penal pe numele liderilor AUR a și apărut”

În tot acest context, a apărut și o reacție de la nivelul formațiunii politice conduse de către George Simion. Sb forma unui comunicat postat pe site-ul AUR. În care se susține că „nici nu a început bine anul că primul dosar penal pe numele liderilor AUR a și apărut”. Și că reprezentanții partidului n-ar ști ce anume conține plângerea în cauză. „Despre existența unui dosar privind așa-zise fapte de „coruperea alegătorului” am aflat din presă” – se menționează în reacția AUR.

Redăm în cele ce urmează, integral, comunicatul:

„Am atras atenția încă din 2023 că în anul electoral 2024 se vor inventa tot felul de lucruri în ceea ce privește AUR doar pentru a ne defăima, pentru a ne opri. Observăm că acest lucru se întâmplă încă din primele zile ale anului electoral 2024.

Au început cu trucaje video, cu tot felul de minciuni despre reprezentanții AUR, iar acum sistemul speriat de AUR a ales să treacă la următorul nivel: inventarea de dosare penale. Nici nu a început bine anul că primul dosar penal pe numele liderilor AUR a și apărut. Despre existența unui dosar privind așa-zise fapte de „coruperea alegătorului” am aflat din presă.

Nu cunoaștem conținutul plângerii, deci nu putem oferi detalii asupra unor lucruri pe care nu le știm. De-a lungul timpului au existat mai multe sesizări făcute de competitorii politici, toate fiind soldate cu neînceperea urmăririi penale.

Vedem că acesta este modul în care sistemul speră să câștige alegerile și în 2024, modul în care vor să oprească AUR. Nu ne vor intimida, ci, din contră, vom merge până la capăt. Dacă așa se gândesc ei că o să ne elimine, printr-o hârtie venită la ordinul domnului Ciolacu pentru „coruperea alegătorilor”, înseamnă că știu că vor pierde alegerile, sunt conștienți că românii s-au săturat de ei după 34 de ani de batjocură.

Vom duce lupta până la capăt pentru a înfăptui dreptate pentru România, iar la final de 2024 noi o să fim învingătorii!”

Menționăm că George Simion, președintele Alianței pentru Unirea Românilor, este deputat, Claudiu Târziu – senator, iar Titus Păunescu este deputat AUR.

author avatar
Andrei Coman
460 afisari

9 COMENTARII

  1. Se mai experimenteaza o magarie in poligonul de incercari numit Romania , daca merge se aplica si lui Trump.

  2. @ La ăștia de pe la publicații, mass-media, le-a dat guvernul bani să facă campanii pentru vaccinare, vaccinări pe care mulți dintre cei ce au promovat campaniile guvernului le-au și combătut în alte emisiuni sau articole, ? Deci guvernele pentru ce au plătit, ?

  3. @ Dacă sunteți de acord că publicațiile, mass-media care a primit contracte pentru promovarea vaccinării, care ulterior au desfășurat emisiuni și au publicat articole de combatere a vaccinării pentru promovarea căreia au primit contracte, vaccinare care în unele spețe nu a folosit sau care a lăsat efecte secundare, ar trebui să restituie sumele primite din contracte cu guvernul, pentru promovarea vaccinărilor, ?

  4. Au voie sa mituiască numai cei de la PSD/PNL . Au exclusivitate. Sper sa auzim ca PNL nu mai intra in parlament. Sa i urmeze pnt ului .

  5. & Probabil că aceia care au luat contracte de promovare a vacinurilor și au făcut și emisiuni, articole împotriva a ceea ce au promovat prin contracte, vor și restitui din contractele cu producătorii și achizitorii, furnizorii de vaccinuri, ?

  6. Inseamna ca au intrat in panica,sondajele reale le-or fi intrat ca morcovul cel gros.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger