AcasăNewsGeorge Simion, în prima linie la protestele anti-restricții. Amenințare fermă la adresa...

George Simion, în prima linie la protestele anti-restricții. Amenințare fermă la adresa autorităților!

George SimionGeorge Simion, în prima linie la protestele anti-restricții. Amenințare fermă la adresa autorităților!

Românii au manifestat, sâmbătă, în Capitală pentru a șaptea zi la rând, iar liderul AUR, George Simion, a fost din nou alături de protestatari. Acesta a declarat că forțele de ordine vor să-i intimideze pe protestatarii din București, dar și din țară prin aplicarea de amenzi maxime.

Manifestațiile au fost autorizate, susține Simion. De altă părere sunt însă forțele de ordine care susțin că s-a depășit numărul de 100 participanți permis pentru adunări publice.

„Este o manifestație autorizată. Cu autorizație de la Primărie. Forțele de ordine intimidează participanții și în București și în țară, dau amenzi maxime tocmai că oamenii să nu mai iasă”, spune liderul AUR George Simion.

„Guvernul merită să cadă dacă în felul asta se manifestă ei. Forțele de ordine au bătut minori, au făcut descinderi. La Brăila, există filmări cum i-au dat afară cu coastele rupte din secția de poliție. Este poliție politică, un prim pas spre dictatură.

Dacă măsurile nu sunt retrase este timpul că acest Guvern să se retragă el, că ne-am săturat. Cât timp măsurile sunt în vigoare, protestele vor continua, dacă nu vor fi reprimate dictatorial de jandarmii domnului Bode, care uită că și jandarmii și polițiștii sunt, din păcate, nedreptățiți”, a mai declarat George Simion la Antena 3.

Organizatorii protestului vor fi amendați

Pe de altă parte, reprezentantul Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, Alexandru Iacob, a anunţat că organizatorii manifestaţiei de protest faţă de restricţiile împotriva răspândirii SARS-CoV-2 care se desfăşoară sâmbătă seara în centrul Capitalei vor fi amendaţi pentru depăşirea numărului de 100 participanţi permis pentru adunări publice.

„Vrem să precizăm că jandarmii sunt aici pentru siguranţa tuturor participanţilor la aceste proteste, dar şi pentru siguranţa celorlalţi cetăţeni. Reamintim că în acest moment în capitală avem restricţii, atât restricţii de deplasare după ora 2,00, dar şi restricţii de organizare a adunărilor publice cu maximum 100 de persoane. Până la acest moment nu am avut incidente şi vrem să mulţumim tuturor celor care au înţeles să respecte legea. Vor fi aplicate sancţiuni contravenţionale”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti.

author avatar
Andreea Vlad