AcasăNewsGeorge Scutaru, eliberat din functia de consilier prezidential. Poate prelua sefia SIE!

George Scutaru, eliberat din functia de consilier prezidential. Poate prelua sefia SIE!

George Scutaru

Klaus Iohannis, presedintele Romaniei, a decis, vineri, eliberarea din functie a lui George Scutaru, consilier prezidential pentru securitate nationala.

Desi a fost inlocuit in functia de consilier prezidential pentru securitate nationala de Ion Oprisor, nu se pune problema unei retrogradari pentru George Scutaru.

Conform ultimelor informatii aparute pe piata, deputatul PNL are mari sanse sa fie numit sef al Serviciului de Informatii Externe. Klaus Iohannis, presedintele Romaniei, trebuie sa numeasca un nou sef al SIE, dupa ce numirea lui Eduard Hellvig la sefia Serviciului Roman de Informatii a trecut fara probleme de Parlament.

Iohannis nu a dorit sa faca numirile pentru sefia SRI si SIE la pachet, iar aceasta decizie l-a deranjat pe premierul Victor Ponta. Daca presedintele Romaniei sustine ca seful SIE trebuie sa vina din partea Partidului National Liberal, Victor Ponta si-ar dori ca sefiul SIE sa provina de la un alt partid politic „pentru ca nu mi se pare normal ca ambele Servicii sa fie la discretia unui singur partid”.

Postul de director SIE a ramas vacant, dupa ce Teodor Melescanu a demisionat si s-a inscris in cursa pentru presedintia Romaniei. Interimatul a fost asigurat de adjunctul Silviu Predoiu. Alaturi de George Scutaru, favoriti sa preia sefia SIE mai sunt Sorin Ducaru, sef al Misiunii Permanente a Romaniei pe langa NATO, si Mihai Razvan Ungureanu, senator, consilier personal al presedintelui Klaus Iohannis.

author avatar
Cristi Ionita
461 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger