AcasăNewsGeorge Manciu: Autoritatile din Bucuresti, luate prin surprindere de inceperea scolii

George Manciu: Autoritatile din Bucuresti, luate prin surprindere de inceperea scolii

Atat George Manciu, expertul in administratie publica recent inscris in cadrul partidului Pro Romania, cat si fostul ministru al Educatiei, Sorin Cimpeanu, au in vedere tot mai apropiatul inceput de an scolar.

De altfel, aceasta a fost si tema unei conferinte de presa pe care au sustinut-o, in cursul zilei precedente, la sediul Pro Romania – starea invatamantului din Capitala, la inceputul noului an scolar.

Facand referire la comunicatul emis de catre Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bucuresti, cum ca doar 22 de unitati de invatamant din 420 au autorizatie de securitate in caz de incendiu, Pro Romania ofera o solutie la aceasta problema, care se bazeaza pe accesarea fondurilor europene si pe conlucrarea dintre ministere.

”Probabil, autoritatile au fost luate prin surprindere de inceperea scolii. S-au intalnit cu o saptamana inainte de startul cursurilor intr-un asa-numit comandament. Abia acum si-au dat seama ca este o urgenta? Sunt foarte ingrijorat de ce se intampla in Bucuresti la nivelul institutiilor de invatamant. Am terminat scoala nr. 39 din Colentina. Am fost zilele trecute, exista acelasi teren in panta de acum 20 de ani. Liceul ”Lucian Blaga” arata la fel ca acum 15 ani. Putem accesa fonduri europene pentru consolidare scolilor, gradinitelor, dar stam si plangem in fata oamenilor ca suntem saraci si nu avem bani”, considera George Manciu.

”Problema in intregul sistem educational este lipsa de viziune pe termen lung. Eu sunt constient ca problemele nu se pot rezolva maine, nici intr-o luna si nici peste un an. Avem nevoie de o strategie pe termen lung care sa fie pusa in practica indiferent de numele ministrului de la guvernare. Avem nevoie de o abordare constructiva. Tot acest sistem nu este doar treaba Ministerului Educatiei, este treaba a trei-patru ministere. Trebuie implicare si din partea Ministerului Sanatatii, al MAI si, in final, al Finantelor”, considera si Sorin Campeanu, fost ministru al Educatiei.

Viziunea celor de la PRO Romania in legatura cu educatia si infrastructura scolara este una diferita fata de cea prezentata de partidele mainstream. Ideea unei strategii pe termen lung  care sa puna la punct infrastructura educationala si conclucrarea eficienta dintre mai multe minstere, pare o idee simpla, si totusi, nu a fost pusa pana acum in aplicare de partidele care s-au perindat la guvernare.

author avatar
Andrei Coman
659 afisari
Zenville

Ultimele știri

Umblă magazinele cu puiul vopsit? Cum putem verifica, la vitrină, dacă produsul a fost crescut natural

Aproape că s-a declanşat un scandal naţional după ce Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, a avertizat într-un mesaj transmis miercuri...

Din aliaţi, duşmani? Nicolae Ciucă a anunţat ce s-ar putea întâmpla între el şi Marcel Ciolacu la alegerile prezidenţiale 2024

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, susține că trebuie găsită cea mai bună soluție pentru problemele actuale din România.Asta ar însemna, conform liderului liberal, inclusiv o...
proger