AcasăNewsGeorge Maior trage un semnal de alarma: "Ne vom confrunta cu foarte...

George Maior trage un semnal de alarma: „Ne vom confrunta cu foarte multe crize. Trebuie sa fim pregatiti pentru decizii grele”

George Maior, fostul sef al SRI si actualul ambasador al Romaniei in SUA, a facut mai multe declaratii extrem de interesante.

Maior sustine ca pentru Romania vin vremuri grele si ca „romanii trebuie sa se pregateasca pentru decizii grele care vor afecta tara, iar anumiti oameni vor trebui sa isi sacrifice popularitatea pentru a adopta aceste hotarari”.

De asemenea, Maior sustine ca „eu mi-am oferit foarte clar demisia inca din perioada de precampanie electorala. Am vrut sa-mi exprim o idee foarte sanatoasa pentru democratie. Un director, pus fata in fata cu un nou presedinte, este obligat moral sa-si puna in evaluare mandatul”.

In interventia avuta la B1 TV, Maior a afirmat si ca „acum vedem spectacolul extern intr-un fel. Dar spectacolul extern de astazi devine tot mai mult intern si din punct de vedere economic si din punct de vedere al securitatii. Trebuie sa fim pregatiti pentru decizii grele. Inclusiv din punct de vedere al deviantei de la o anumita ideologie sau de la comandamentele, fie ca e vorba de Facebook, mass-media. Adica pur si simplu oamenii vor trebui sa isi sacrifice popularitatea de care beneficiaza pentru a lua decizii in interesul acestui popor. Si ma gandesc in special la decizii nepopulare”.

Maior are si un mare regret, „acela ca spusele mele de la vremea respectiva au fost interpretate ca si cum nu mi-as mai fi dorit sa raman seful Serviciului Roman de Informatii”.

author avatar
Cristi Ionita
413 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger