AcasăNewsGeorge Maior: "SRI si SIE ar trebui sa fuzioneze"

George Maior: „SRI si SIE ar trebui sa fuzioneze”

George Maior, seful SRI, a anuntat ca Serviciul Roman de Informatii si Serviciul de Informatii Externe ar trebui sa fuzioneze.

Anuntul a fost facut la Targul de Carte Gaudeamus, unde George Maior si-a lansat doua carti legate de intelligence. Iar seful SRI sustine ca cele doua servicii ar trebui sa fuzioneze pentru a avea un sistem de informatii eficient.

„Pentru a avea un sistem de informatii eficient in secolul 21 este nevoie pe de o parte de o organizare mai buna si cred ca cele doua Servicii de informatii, SIE si SRI, trebuie sa coopereze mai mult in acest sens. Eu am indraznit o parere personala, invalidata nicidecum politic, ca intr-o tara ca Romania o fuziune, o unificare ar fi cel mai bun model prin care am putea fi mai eficienti decat suntem in acest sens”, a declarat George Maior.

Seful SRI sustine ca o fuzionare intre cele doua servicii ar fi avantajoasa si pentru ca „numai impreuna putem sa asiguram securitatea acestui stat intr-un context extrem de complex si intr-o perioada in care, mai mult ca niciodata, riscurile se intercoreleaza si dezvolta o dinamica si o viteza rapida”.

author avatar
Cristi Ionita
253 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger