AcasăNewsGeorge Maior, seful SRI, da asigurari: "Nu exista o amenintare militara asupra...

George Maior, seful SRI, da asigurari: „Nu exista o amenintare militara asupra Romaniei”

George Maior, directorul SRI, anunta ca nu exista o amenintare militara asupra Romaniei, in ciuda evenimentelor petrecute in ultima perioada in spatiul ex-sovietic.

Rusia a anexat Crimeea si a pus ochii pe mai multe zone de interes maxim precum Transnistria sau estul Ucrainei, insa George Maior a tinut sa calmeze spiritele si sa afirme ca „nu trebuie sa ne temem in legatura cu vreo amenintare militara la adresa Romaniei”.

Totusi, directorul SRI este parere ca exista pericolul de a ne indrepta spre un neorazboi rece care ar putea avea implicatii relative asupra securitatii regionale si a securitatii Romaniei.

„Eu sper ca nu vom ajunge la un fel de neorazboi rece. Evident ca aceste evolutii geopolitice au implicatii relativ la securitatea regionala si securitatea Romaniei. Va trebui sa fim foarte atenti in acest sens” a afirmat George Maior, conform Digi 24.

Seful SRI sustine ca Romania va trebui sa fie foarte atenta la mutarile facute mai ales pe linie de contraspionaj si ca are nevoie sa cunoasca bine evolutiile geopolitice din zona pentru a beneficia de prognoze cat mai favorabile.

author avatar
Cristi Ionita
152 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger