AcasăNewsGeorge Maior, premier de toamna

George Maior, premier de toamna

Exasperat de rezistenta lui Emil Boc, Traian Basescu trece la artileria grea si-l scoate la inaintare pe seful SRI, George Maior.

NECLINTIT Emil Boc s-a lipit de Guvern ca marca de scrisoare

Directorul principalului nostru serviciu de informatii ar putea fi viitorul premier, afirma mai nou sursele. Planul porneste de la premiza ca George Maior (pesedist la baza) sigur ar fi votat si de o parte a social-democratilor, prin urmare validarea unui nou guvern in Parlament nu ar reprezenta o problema. Iar daca se tine cont si de atentia pe care serviciile noastre secrete o acorda politicii, se poate presupune ca putini parlamentari ar avea tupeul sa-i spuna „nu” lui Maior. In plus, numele acestuia a inceput sa fie vehiculat pe post de posibil premier dupa vizita in SUA, ceea ce ar putea duce la ipoteza ca Maior este dorit de americani in fruntea Executivului de la Bucuresti, care vor sa fie siguri ca totul va merge ca pe roate la Deveselu, localitatea unde se va instala scutul antiracheta.

SANSA Seful statului spera ca George Maior va putea sparge „blocada” lui Boc

Dorinta care, pe malurile Dambovitei, coincide perfect cu intentia lui Traian Basescu de a scapa odata de Emil Boc. Iar cum SRI-ul ar ramane pe mana lui Florian Coldea, adevarat om de incredere, nici aici nu ar exista impedimente pentru trasarea unei noi misiuni lui Maior, care ar putea conduce un nou guvern pana-n sarbatori.

Boc si PDL ii dau cu tifla lui Basescu

ACORD Traian Basescu si Barack Obama s-ar simti mai bine cu Maior la carma guvernului

Asta insa doar daca Emil Boc va putea fi convins sa demisioneze, varianta exclusa in opinia democratilor aliniati in spatele actualului premier. Multumiti cu actuala stare de lucruri, cei care si-au facut din Emil Boc un scut contra oricaror schimbari sustin sus si tare ca acesta va ramane in functie pana la alegeri, indiferent de cine si ce vrea. Cu alte cuvinte, se repeta episodul Tariceanu, cu singura diferenta ca Basescu se bate acum cu ai lui. Care, dupa ce i-au refuzat acum un an premierul tehnocrat si i-au ingropat recent reorganizarea administrativa si modificarea Constitutiei, nici macar o bere nu au vrut sa mai bea cu „locomotiva” care i-a condus la putere. Mai mult, dornici sa-si dreaga imaginea sifonata de masurile anticriza, pedelistii dau la toti dracii si austeritatea de rau augur in an electoral. Dovada: aprobarea programului „cosul de solidaritate pentru pensionari”, eveniment petrecut in sedinta de guvern de ieri. Ceea ce inseamna si ca Boc s-a decis sa ramana lipit pe meterezele Palatului Victoria, deci razboiul cu Basescu este departe de a se fi incheiat. Iar la cate inregistrari are SRI-ul, nu ar fi exclus ca ori pe Boc sa-l apuce brusc dorul de Cluj, ori pe sustinatorii lui din PDL dorinta de a vedea cum se descurca Maior ca premier.

author avatar
Simona Badulescu
1.403 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger